FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - STROMSGODSET, AZI, 20:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Povestea lui Valentin Lemnaru, golgeterul care trebuie să ducă Steaua în Champions League: ”Am lucrat la Autostrada Soarelui!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 iulie 2014 10:42

Steaua încearcă să se întărească înainte de grupele Champions League, iar cel mai nou nume apărut pe lista campioanei este cel al lui Valentin Lemnaru, al doilea golgeter al Ligii 1 în sezonul trecut.
Atacantul celor de la U Cluj a confirmat discuţiile dintre ”şepcile roşii” şi Steaua, iar şansele ca el să ajungă în Ghencea sînt din ce în ce mai mari. Deşi a ajuns la 30 de ani, Lemnaru a marcat numai 29 de goluri în primul eşalon, toate pentru U Cluj şi Pandurii.

Distribuia motorină la utilajele de la Autostradă
În urmă cu 10 ani, acesta a fost nevoit să renunţe pentru o perioadă la fotbal. A fost suspendat doi ani după ce a plecat de la Poli Timişoara pentru că nu îşi primise salariul de jumătate de an. ”Am lucrat la Autostrada Soarelui, unde am prestat tot felul de munci. Am lucrat la maşini şi la un moment dat distribuiam motorina la utilajele de pe autostradă. Nu mi-a fost niciodată ruşine cu ce am făcut, trebuia să cîştig bani ca să mă întreţin”, a povestit Valentin Lemnaru pentru Adevărul.

Un meci = un titlu
În 2006 a ajuns în ”Ştefan cel Mare”, însă a fost din nou lovit de ghinion. A cîştigat un titlu alături de Dinamo, dar a bifat un singur meci pentru prima echipă, fiind folosit mai mult la ”satelit”. După 3 ani a semnat cu U Cluj şi a urmat un parcurs ascendent, cu o escală de două sezoane la Pandurii. A început să marcheze, iar după ce a marcat 13 goluri în sezonul trecut, reuşind să salveze  U Cluj de la retrogradare, a ajuns în atenţia Stelei.

Pentru un loc de titular în echipa lui Costel Gâlcă s-ar bate cu Claudiu Keşeru, Gabi Iancu şi Alex Chipciu, însă ar avea avantajul de a fi singurul atacant veritabil din lot.

1,1 milioane de euro este cota lui Valentin Lemnaru, conform transfermarkt.de

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
solomon_i
solomon_i  •  23 Iulie 2014, 19:27

Deci Autostrada Soarelui duce la Steaua via Dinamo...!

brancusi
brancusi  •  23 Iulie 2014, 13:45
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Bine ar fi sa-i elimine,dar mi-e teama ca nu vor trece mai departe nu din considerente de valoare,ci ca vor claca psihic in fata agresivitatii sarbilor(si-n teren si-n tribune).De fapt cred ca nici Miriuta nu face fata presiunii psihice inerente la un club cu pretentii.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Iulie 2014, 13:44

Lemnaru e un atacant excelent. Daca tolomacii din conducerea lui Dinamo i-ar fi oferit mai multe sanse, cariera lui ar fi fost alta!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează