SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

FOTO Andrea Dovizioso s-a impus în Marele Premiu al Malaeziei la MotoGP, reușind a doua victorie în Moto GP » Johann Zarco, din nou campion mondial la clasa intermediară

foto: Guliver/Getty Images +2   FOTO
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat duminica, 30 octombrie 2016 15:00

Andrea Dovizioso a câștigat Marele Premiu al Malaeziei, bifând a doua victorie din carieră după cea reușită în 2009 la Donington Park.

Valentino Rossi a terminat cursa de la Sepang pe locul secund, asigurându-și astfel poziția de vicecampion mondial, în fața colegului său de la Yamaha, Jorge Lorenzo, care a completat podiumul în Malaezia. Marc Marquez și-a adjudecat titlul de campion mondial, al 5-lea din carieră, încă de acum două etape.

Cursa din Malaezia a început cu aproximativ 20 de minute întârziere din cauza unei furtuni, pista umedă creând mari probleme concurenților. Andrea Iannone, revenit după accidentarea suferită la Misano, a părăsit cursa în urma unei coliziuni. La fel a pățit și câștigătorul din Australia, Cal Crutchlow.

Campionul mondial Marc Marquez a căzut și el, dar a reușit să revină pe circuit și a terminat pe locul 11, în timp ce Hiroshi Aoyama, care l-a înlocuit pe accidentatul Dani Pedrosa pentru Honda, a ratat la mustață zona punctelor.

Marc Marquez a acumulat 278 de puncte în clasamentul general, fiind urmat de Valentino Rossi (236 p) și Jorge Lorenzo (208 p), ordine care poate fi schimbată doar de Maverick Vinales în cazul în care va termina pe unul dintre primele două poziții în ultima cursă a sezonului, la Valencia, iar Lorenzo nu obține mai mult de două puncte.

Lupta la constructori se dă până în ultima etapă, Honda fiind lider în clasament cu 349 de puncte, la o distanță incomodă de Yamaha (328 p). Ducati se află pe locul al treilea, la mare distanță de primii doi constructori și ieșit din calcule (245 p).

MOTO 2

Johann Zarco a câștigat Marele Premiu al Malaeziei la clasa 600cc, asigurându-și astfel al doilea titlu mondial consecutiv. Francezul, care de anul viitor va evolua în MotoGP, i-a lăsat în urmă pe elvețianul Thomas Lüthi (214 p) și pe spaniolul Alex Rins (203 p), care au terminat cursa de la Sepang abia pe pozițiile 6, respectiv 14, compromițându-și astfel șansele la titlu. Franco Morbidelli și Jonas Folger au completat podiumul în Malaezia.

MOTO 3

Campion mondial încă de la cursa din Aragon, Brad Binder s-a relaxat în Marele Premiu al Malaeziei, terminând abia pe 17. Francesco Bagnaia, locul trei în clasamentul general (145 p), a reușit a doua victorie a sezonului, fiind urmat de cehul Jakub Kornfeil, respectiv olandezul Bo Bendsneyder. Locul secund în clasament, Enea Bastianini nu a luat startul pe circuitul de la Sepang (164 p).

surse: autosport.com, crash.net

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
fangigi
fangigi  •  30 Octombrie 2016, 20:07

Rossi la pensie!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează