SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP / ETAPA A 13-A / MARELE PREMIU AL REPUBLICII SAN MARINO

FOTO & VIDEO Marquez, victorios pe circuitul Misano. Căzătură spectaculoasă a lui Lorenzo, Rossi a încheiat pe 5

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 14 septembrie 2015 13:07

Duminică, pe circuitul Misano, Marc Marquez (Honda) a obținut o victorie importantă, chiar dacă are șanse mici să mai cîștige titlul mondial. Bradley Smith (Yamaha) s-a clasat pe doi, iar Scott Redding (Honda) a terminat pe 3. (VIDEO)

Cu 5 etape înaintea finalului de sezon, Marc se află la 63 de puncte în spatele liderului clasamentului general, Valentino Rossi ( Yamaha), și la 40 în spatele conaționalului său, Jorge Lorenzo (Yamaha).

"Il Dottore" n-a prins podiumul în etapa a 13-a, clasîndu-se pe 5. Etapa a fost de-a dreptul dezastruoasă pentru Lorenzo, care a căzut pentru prima dată în actualul sezon. 

 

Who saw that coming!?More action videos: http://bit.ly/Lorenzo-Crash-SanMarinoGP-f

Posted by MotoGP on Sunday, September 13, 2015

CLASAMENT CIRCUIT MISANO

clasament san marino

Marquez a vorbit despre ceea ce a făcut diferența în cursa de pe circuitul Misano.

"A fost o cursă foarte ciudată, dar sînt fericit pentru rezultat. E greu să explici tot ce s-a întîmplat pe durata cursei, dar cred că cheia a fost schimbarea cauciucurilor. Acolo s-a făcut diferența și, mă credeți sau nu, n-am decis eu totul. Echipa mea m-a informat despre situația pistei și m-a ajutat să decid cînd să schimb motocicletele. Vreau să le mulțumesc. Chiar dacă șansele noastre la titlu sînt foarte mici, obiectivul rămîne să obținem cît mai multe victorii pînă la finalul sezonului" Marc Marquez ( Honda)

Valentino Rossi nu-l consideră pe campionul mondial en-titre, Marc Marquez, ieșit din lupta pentru campionat.

"Marc e departe, însă pînă nu va fi matematic imposibil să mai cîștige, rămîne în joc și trebuie să-l avem în vedere.

În ceea ce-l privește pe Jorge, 23 de puncte sînt un avantaj bun pentru mine, dar cu 5 curse înainte de final, trebuie încă să luptăm, să încerc să cîștig fiecare cursă sau măcar să urc pe podium, pentru că el are potențial să cîștige oriunde, la fel ca Marc.

Mă așteptam să am un rezultat mai bun aici, în fața fanilor care au creat o atmosferă specială, voiam să mă clasez pe podium. Rămîne totuși o clasare bună, mai ales că Lorenzo a căzut și s-a mai mărit diferența de puncte dintre noi" Valentino Rossi (Yamaha)

Plecat din pole-position, celălalt pilot de la Yamaha, Jorge Lorenzo, a suferit o căzătură spectaculoasă.

"M-am lovit destul de rău, m-am rostogolit de multe ori, m-am lovit la cap, timp de cîteva minute nu am văzut bine. Mă durea mîna dreaptă, s-a și umflat puțin. Testele medicale la care am fost supus după cursă au arătat însă că nu e nimic grav.

Am pierdut puncte importante în fața lui Valentino, uneori a fost vorba de ghinion, dar am și făcut și greșeli. Rossi a avut multe curse în care părea că nu va prinde podiumul și, la final, mereu se clasa între primii 3. Dar și eu am recuperat, în trecut, 29 de puncte în doar 4 curse, se poate întîmpla din nou. Poate că Valentino va face greșeli sau va avea ghinion în următoarele curse. Nu mi-am pierdut speranța de a cîștiga titlul.

Cum spunea Luis Aragones, de acum nu mă gîndesc decît să cîștig, să cîștig și iarăși să cîștig. Dacă nu voi putea să fiu campion mondial, măcar să termin pe locul 2, în fața lui Marquez" Jorge Lorenzo (Yamaha)

 CLASAMENT GENERAL

clasament general

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează