SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP / MARELE PREMIU AL QATARULUI

Lorenzo, victorie fără probleme în Qatar » Cursă de coșmar pentru Iannone, Rossi n-a prins podiumul

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 20 martie 2016 20:45

Jorge Lorenzo (Yamaha) a vrut să fie clar de la bun început cine e șeful în MotoGP. Campionul mondial en-titre a câștigat prima etapă a sezonului, Marele Premiu al Qatarului, profitând și de greșeala lui Andrea Iannone (Ducati), care a căzut după doar 5 tururi.

Campionul mondial e pilotul cu cel mai multe victorii pe circuitul din Qatar. Podiumul a fost completat de Andrea Dovizioso (Ducati) și Marc Marquez (Honda). Valentino Rossi (Yamaha) a terminat pe 4.

Lorenzo a plecat excepțional din pole-position, la fel cum s-a întâmplat cu Iannone, Pedrosa (Honda) și Rossi, dar nu și cu Marquez, care a recuperat însă pe parcurs.  A fost depășit pe linia dreaptă după primul tur de Iannone și Dovizioso, care au demonstrat încă o dată că Ducati are cea mai bună motocicletă din circuit.

Dezastru pentru Iannone

Părea o cursă de vis pentru Iannone și Dovizioso, ei instalându-se la conducere, urmați îndeaproape de Lorenzo. N-au lipsit emoțiile pentru acesta din urmă, el fiind aproape să se lovească de Dovizioso, însă s-a redresat perfect. Grupul fruntaș a fost completat de Rossi și Marquez, iar spaniolul l-a depășit pe Rossi la intimidare, după o greșeală
făcută de "Doctor" care i-a lăsat prea mult spațiu spaniolului,
după două tururi și jumătate, iar Rossi a căzut pe 5, în spatele lui Pedrosa.

Pe linie dreaptă, Ducati și-a arătat superioritatea netă față de restul, dar Marquez și Rossi au recuperat mult în viraje. Au existat depășiri pasionale între Iannone și Dovizioso, iar la un moment dat cei doi s-au atins și le-au dat emoții celor din echipa lor. O greșeală l-a costat scump pe Iannone, care a căzut după doar 5 tururi, iar lider a rămas Dovizioso.

Al 62-lea pole-positiondin carieră pentru Jorge Lorenzo 

"Rechinul" Lorenzo n-a renunțat nicio clipă la luptă și a încercat permanent să revină în frunte, iar după 8 tururi l-a depășit pe pilotul de la Ducati și a rămas în frunte până la final, profitând și de greșelile acestuia, dar bazându-se mai ales de stilul fabulos de a pilota pe care-l are.

Rossi n-a putut ține pasul cu podiumul și a plătit și costul
unor greșeli personale. Cu Lorenzo lider detașat, bătălia s-a dat pentru locul secund. Cu 4 tururi înainte de final, pilotul Honda, Marc Marquez, reușise să-l depășească pe Dovizioso,  înainte de intrarea pe linie dreaptă.

A fost momentul în care toți cei 3 din spatele lui Lorenzo au încercat să forțeze, iar Rossi a reușit și el să  recupereze față de Dovizioso și a făcut tot ce i-a stat în putință să prindă podiumul. Dovozioso a arătat însă că are resurse și n-a lăsat garda jos, deși Rossi a presat permanent, însă motocicleta nu l-a ajutat pe "Doctor".

Ducati a revenit pe doi, lăsându-l în urmă pe Marquez, Dovizioso închizând bine în momentul în care agresivul spaniol a încercat să-l depășească. Pe ultimul tur au sărit scântei, cei doi s-au depășit pe rând, dar spaniolul a trebuit să se declare învins.

Valentino Rossi a ajuns al 4-lea, iar Lorenzo s-a răzbunat nu foarte subtil, la final, când a făcut un gest arogant în fața colegului de echipă, după conflictul de ieri, care incinsese deja nervii.

Cinci piloți au abandonat: Andrea Iannone, Cal Crutchlow, Stefan Bradl, Loris Baz și Yonny Hernandez

 CLASAMENT MARELE PREMIU AL QATARULUI

 clasament qatar

Etapa a doua, Marele Premiu al Argentinei, e programată pentru 3 aprilie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
947267951962460
Ovidiu Vasile  •  21 Martie 2016, 00:29

Lorenzo, comparativ cu Rossi, e un pacalici. La fel ca si Marquez. Acesti doi idioti si-au batut joc anul trecut de o legenda si au reusit sa-i fure nemeritat un titlu de campion mondial.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează