SPORTURI  »  MOTO GP  »  MP ARAGON

Marc Marquez câștigă Marele Premiu de la Aragon și mărește distanța față de Valentino Rossi. Brad Binder, noul campion mondial în Moto3

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat duminica, 25 septembrie 2016 19:09

Marc Marquez se impune la Aragon în etapa a 14-a din MotoGP și reușește a patra victorie din acest sezon. Spaniolul se apropie cu pași mari de titlul cu numărul trei din carieră.

Marquez, 23 de ani, a reușit o cursă fabuloasă, dominată cap-coadă, fără mari probleme puse de Valentino Rossi, principalul urmăritor. Spre finalul cursei, Jorge Lorenzo și-a devansat colegul, iar italianul era cât pe ce să piardă și locul trei după o ieșire în decor la o tentativă de depășire.

Campionul mondial din 2006 Nicky Hayden a revenit în MotoGP, înlocuindu-l pe accidentatul Jack Miller și reușind chiar să puncteze.
Cu această victorie Marquez face 248 de puncte în clasamentul general cu patru etape înainte de finalul sezonului, în timp ce Rossi rămâne în urmă cu 196 de puncte, pe locul al treilea fiind Lorenzo (182p).

La echipe Repsol Honda conduce cu 403 puncte, fiind urmată de Movistar Yamaha (378p) și Suzuki Ecstar (218p).

La clasa 250cc Jorge Navarro s-a impus la Aragon, însă Brad Binder, care a terminat pe locul secund, și-a adjudecat matematic titlul, cu 106 puncte avans față de spaniol. Podiumul a fost completat de Enea Bastianini.

Luptă mult mai strânsă în Moto2, acolo unde Sam Lowes a reușit a doua victorie a sezonului. Alex Marquez a terminat pe doi, fiind felicitat de fratele mai mare, iar locul trei i-a revenit lui Franco Morbidelli. Johann Zarco (202p), Alex Rins (201p) și Sam Lowes (162p) conduc tabela, primii doi terminând pe opt, respectiv pe șase la Aragon.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează