SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP

Ruptură între doi campioni mondiali la MotoGP! De la ce a pornit conflictul » "E o pierdere de timp, o glumă proastă!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 24 septembrie 2016 14:42

Valentino Rossi și Jorge Lorenzo sunt din nou protagoniștii unui conflict. Cei doi colegi de la Yamaha au mai avut, de-a lungul timpului, clinciuri aprinse.

Conflictul dintre cei doi a renăscut după cursa de la Misano, atunci când Rossi a făcut o depășire considerată de Lorenzo mult prea agresivă.

"Pentru mine e o pierdere de timp dacă trebuie să vorbim despre această depășire două săptămâni la rând. E o glumă proastă", a veteranul  MotoGP.

Italianul crede că cel care îi e coleg la Yamaha exagerează, părere pe care și-a exprimat-o la conferința de presă dinaintea cursei de la Aragon din acest weekend. "Dacă tot vorbim despre această depășire, hai să nu mai depășim deloc. E părerea mea, pentru asta există conferința de presă, să-ți exprimi punctul de vedere", a comentat Rossi, 37 de ani.

Înaintea episodului cu spaniolul, de la Misano, Rossi i-a arătat degetul mijlociu lui Aleix Espargaro, după ce acesta l-a înjurat. Totul a pornit de la faptul că Aleix a încetinit ritmul când voia să meargă la boxe, poziționându-se pe trasa rapidă pe care rula Rossi.

De cealaltă parte, Lorenzo rămâne ferm pe poziții și continuă să-și acuze colegul. "Sunt și mai convins că am dreptate. Pe motocicletă nu îi pot vedea poziția exactă, dar pe reluări se vede că era mult prea aproape de mine, deci da, îmi asum părerea", a spus triplul campion mondial. Spaniolul a fost nemulțumit de atitudinea lui Rossi de după cursa din San Marino, acuzându-l atunci de lipsă de educație.

Conflictul dintre cei doi nu este nou, datând încă de pe vremea primei aventuri la Yamaha a lui Rossi. În 2010, înaintea plecării la Ducati, cei doi campioni mondiali au fost separați de un perete în garajul Yamaha.

Apoi, anul trecut, italianul l-a acuzat pe  Marc Marquez că l-a ajutat pe Lorenzo în câștigarea titlului.

Etapa a 14-a de MotoGP din Spania va fi transmisă în direct la Digi Sport 2, duminică, de la ora 12:00.

surse: motorsport.com, motorsport.com, autosport.com, 
crash.net

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1793826534195936
Marian Popa  •  24 Septembrie 2016, 18:25

Anul trecut campion a fost Lorenzo, nu MM. Deci corect era "Anul trecut, Rossi l-a acuzat pe MM ca l-a ajutat pe Lorenzo sa devina campion." Sau: "Anul trecut, Rossi l-a acuzat pe Lorenzo ca a fost ajutat de MM sa devina campion."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close