SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP / ETAPA A V-A / MARELE PREMIU AL FRANȚEI

VIDEO » Cursă fantastică pe circuitul de la Le Mans! Vinales, învingător! Ghinion TERIBIL pentru Rossi: a căzut în ultimul tur când lupta pentru victorie! Abandon Marquez!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 mai 2017 15:29

Maverick Vinales (Yamaha) a câștigat etapa a V-a de MotoGP, Marele Premiu al Franței. Podiumul a fost completat de Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) și Dani Pedrosa (Honda Repsol).

A fost un start excelent pentru Johann Zarco și Maverick Vinales pe circuitul de la Le Mans. Francezul a preluat conducerea cursei și a rămas în frunte 6 tururi, Vinales trecând apoi pe prima poziție pe care a rămas până cu 3 tururi înainte de final.

Atunci, Valentino Rossi a trecut în frunte și părea că va rezista în fața mai tânărului său coleg de echipă. Aproape că reușise când, în ultimul tur, Vinales a profitat de o mică eroare a italianului și l-a depășit. Lupta încă nu se terminase, Rossi și-a dorit cu orice chip victoria și, pe ultimul tur a forțat și a greșit decisiv, trântind motocicleta și oferindu-i pe tavă victoria colegului de echipă. 

14953711879508

Click aici pentru a vedea finalul fantastic al cursei

A fost o cursă excelentă făcută de Zarco la el acasă, în fața unui public entuziast care a sperat după primele tururi chiar la o surpriză de proporții. N-a fost să fie, însă clasarea pe locul doi e un pas important pentru debutant.

Dani Pedrosa (Honda) a completat podiumul, cu o cursă bine gândită. A luat startul de pe poziția a 13-a și a încheiat cursa pe 3.

Marc Marquez (Honda) a căzut cu 11 tururi înainte de final, când se afla pe poziția a 4-a, în spatele lui Vinales, Zarco și Rossi.

14953700405508

Au mai abandonat: A. Bautista, în primul tur, Karel Abraham, Hector Barbera, Danilo Petrucci și Aleix Espargaro.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL FRANȚEI

lemans

Vinales, lider și la general

Vinales conduce acum și în clasamentul general, cu 85 de puncte, la 17 puncte în fața locului doi, ocupat de Dani Pedrosa. Rossi a căzut pe 3, cu 62 de puncte, iar Marquez e pe 4, cu 58 de puncte

CLASAMENT

general

Următoare etapă, a VI-a, e programată pe 4 iunie, în Italia, pe circuitul Mugello. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
829153797200390
Noi Sintem Radu  •  21 Mai 2017, 20:18
Postat de fangigi pe 21 Mai 2017, 17:13

Plangeau comentatrii digi, plangea lumea in tribune si la televizoare cand macaronarul s-a rostogolit superb in decor! Dumnezeu exista totusi!

fugi tare.....ai uitat sa-ti iei bomboanele de seara

fangigi
fangigi  •  21 Mai 2017, 17:13

Plangeau comentatrii digi, plangea lumea in tribune si la televizoare cand macaronarul s-a rostogolit superb in decor! Dumnezeu exista totusi!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close