Incredibil, dar adevărat. A început afacerile pe când avea 11 ani, iar acum face milioane de dolari

Jessica Mah (Jessica Mah)

Articol de GSP miercuri, 19 aprilie 09:30

Jessica Mah, din Statele Unite, poate fi considerată un copil geniu, pentru că atunci când avea doar 11 ani, a făcut prima ei afacere. Când alți copii se gândeau doar la jucării, dulciuri și abia se descurcau cu școala, Jessica a învăţat un limbaj de programare şi a început să construiască website-uri, primind câteva mii de dolari pe lună.



Apoi, aceasta închiria servere şi crea, alături de patru angajați, centre de date pentru afacerile aflate la început. Deja ajunsese să aibă o cifră de afaceri de peste 100.000 de dolari. După această cea de-a doua afacere, lucrurile nu au mers prea mult timp bine din punct de vedere financiar și a fost nevoită să renunțe. Pe atunci, fata avea 14 ani. "Eram foarte stresată. Îmi era teamă că nu voi reuşi niciodată să dezvolt un business de succes în domeniu", a spus Jessica.

La vârsta de 17 ani, Jessica Mah a fost acceptată la Facultatea de Informatică a Universităţii din Berkeley, pentru ca doi ani mai târziu să primească diploma de absolvire. Experiența din copilărie a ajutat-o să analizeze foarte bine ce anume se caută, așa că s-a gândit dă creeze un soft foarte util în contabilitate, care ajută la reducere personalului și a timpului de lucru.

Indinero, soft-ul lansat de tânăra antreprenoare, este un program care rezolvă atât partea de finanţe, cât şi pe cea de resurse umane în cadrul unei companii. În doar trei luni, tânăra a strâns 1,2 milioane de dolari de la fondurile de investiţii pentru a promova programul. Jessica Mah are astăzi 24 de ani, iar compania Indinero are peste 70 de angajaţi. Indinero este folosit de aproape 500 de companii, iar fondurile de investiţii au pus la dispoziţie peste 8 milioane de dolari.

 Incredibil, dar adevărat. A început afacerile pe când avea 11 ani, iar acum face milioane de dolari