Incredibil! O italiancă a transpirat sânge

Articol de GSP luni, 30 octombrie 09:30

O tânără de 21 de ani din Italia s-a prezentat de urgență la spital, motivul fiind unul halucinant. Tânăra a observat că la nivelul frunții și a palmelor transpira... sânge, fără să fi avut o vreo leziune. Nu este deloc ceva ireal, fata fiind diagnosticată cu boala hematohidroză, ce constă în eliminarea spontană de transpirație sanguină prin pielea intactă.



Pacienta transpira sânge în momente de stres semnificativ, de îndată ce făcea un efort fizic sau chiar în timp ce încerca să adoarmă. Totuşi, stresul intens era cel care îi accentua starea. Din cauza acestei boli, tânăra s-a izolat social și dezvolta simptome depresive și de panică. Ea a fost tratată cu medicamente, însă hemoragiile au continuat. Simptomele pot dura între unu și cinci minute.

Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această boală extrem de rară, doctorii Roberto Maglie și Marzia Caproni, dermatologi de la Universitatea din Florența, au publicat "ancheta" în ultimul număr al revistei Canadian Medical Association Journal.

 Incredibil! O italiancă a transpirat sânge