Incredibil! Un chinez a plătit 8.733 de euro pe un pahar cu whisky

Articol de GSP vineri, 04 august 09:00

Milionarii în euro fac tot felul de aroganţe atunci când vine vorba despre confortul lor. Un chinez a demonstrat acest lucru atunci când a plătit pentru un pahar de whisky nici mai mult, nici mai puţin de 9.999 de franci (8.733 de euro), în Saint-Moritz, o celebră stațiune din Elveția, dedicată sporturilor de iarnă.



Este vorba despre un whisky dintr-un sortiment foarte rar - Macallan din anul 1878. Reprezentanţii hotelului "Waldhaus", unde a băut chinezul paharul de whisky, au declarat că acesta a fost foarte încântat şi că nu se aştepta să fie atât de bun. Macallan este un brand celebru, fiind whisky-ul preferat al celebrului agent 007, James Bond.

Sandro Bernasconi, patronul de la Waldhaus Hotel a gustat şi el o picătură, fiind încântat de gust. "Are mirosul unui coniac vechi, cu arome de Porto, apoi se topește pe limbă, înainte de a degaja arome dulci, lăsate de butoi", a declarat Bernasconi.

Valoarea unei sticle din această băutură, înainte ca ea să fie deschisă, era estimată la 50.000 de franci elvețieni (43.670 de euro). "Faptul că am deschis sticla nu înseamnă că am pierdut bani", a mai spus Sandro Bernasconi, care speră să vândă încă 3-5 pahare din ea, pentru a-și acoperi cheltuielile.

Barul de la Waldhaus Hotel are pentru turiştii săi aproximativ 2.500 de sortimente de whisky, la prețuri care variază între 7 și 9.999 de franci elvețieni, pentru o doză de 2 centilitri.