INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

A devenit marele favorit pentru preluarea lui Arsenal » Arsene Wenger este principalul susținător

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 18 mai 2018 12:26

Arsène Wenger crede că fostul său căpitan Mikel Arteta l-ar putea înlocui la clubul ”tunarilor”: ”Are toate calitățile să reușească. Este unul dintre favoriți”.

După 22 de ani, Arsène Wenger i-a spus adio lui Arsenal. Francezul e prea legat însă de clubul londonez pentru a nu urmări tot ce se întâmplă acolo. Și știe că bascul Mikel Arteta, pe care l-a avut căpitan și care și-a încheiat cariera pe "Emirates", poate deveni noul manager al "tunarilor". Chiar dacă are doar 36 de ani, chiar dacă nu a mai antrenat nicio echipă până acum.

"Are o mare pasiune pentru fotbal"

"Arteta are toate calitățile să reușească. Este unul dintre favoriți", a declarat Wenger la beIN Sports. "Era un lider pe teren, are o mare pasiune pentru fotbal și cunoaște Arsenal. În plus, este asistentul lui Guardiola la City, asta înseamnă că e bun".

Lipsa de experiență nu i se pare o problemă lui Wenger, știind că Arteta îi are printre contracandidați pe Allegri și pe Luis Enrique: "Am lăsat suficientă experiență în urma mea. Îi va avea secunzi pe oamenii mei, Steve Bould și Jens Lehmann". 

149 de meciuri a jucat Mikel Arteta în cinci sezoane la Arsenal (2011-16)

16 goluri a marcat mijlocașul spaniol în toate competițiile pentru "tunari"

 

"Sunt încă în stare de șoc"

Wenger, 68 de ani, nu s-a decis încă asupra viitorului său. "Nici nu mi-am golit biroul, sunt încă în stare de șoc. Voi lua o hotărâre până pe 14 iunie, data în care va începe Campionatul Mondial". A negat că s-ar fi înțeles cu PSG pentru a fi manager general: "Nu am avut nicio discuție cu Parisul în ultima vreme". A confirmat totuși că are o puternică legătură cu campioana Franței: "Întotdeauna am fost apropiat de PSG".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează