INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Acuzații grave la adresa lui Guardiola: "Nu era interesat de problemele medicale"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Carmen BizăuJURNALISPORT - Publicat miercuri, 14 martie 2018 16:25

Fostul medic al lui Bayern Munchen, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, a povestit în autobiografia sa despre concedierea de la clubul german la ordinul lui Pep Guardiola.

AS.com scrie că divergențele dintre cei doi au început de la sosirea antrenorului de origine spaniolă la Bayern Munchen. Mai exact, la al treilea antrenament Guardiola i-a reproșat medicului că trei sportivi trebuiau să se întoarcă la antrenament, conform diagnosticului inițial: „Mi-a spus pe un ton agresiv”.

Medicul a mai spus că Guardiola a reprezentat pentru Bayern un regres de la programul de pregătire fizică dezvoltat de echipa medicală condusă de el.
"Pe de o parte, Guardiola nu era interesat de problemele medicale, iar pe de altă parte, se aștepta la niște minuni adevărate de la noi”.

Totodată, medicul amintește că înainte să ajungă Guardiola la Bayern existau doar trei leziuni musculare, "apoi a venit Pep Guardiola și deja în primul său sezon am avut mult mai multe leziuni musculare decât în ​​sezonul de succes 2012/2013".
Pe parcursul lunilor, conflictul dintre medic și Guardiola s-a agravat, iar antrenorul se plângea de fiecare dată când Müller-Wohlfahrt retrăgea un jucător de pe teren și cataloga măsurile drept „ridicole”.

Într-o conversație în care spiritele trebuiau să se liniștească s-a întâmplat exact contrariul: „Mi-am pierdut complet controlul, am strigat la Guardiola și am lovit puternic cu pumnul în masă. Pentru prima dată în toată cariera mea am strigat la cineva. Nu am putut înțelege că un antrenor care avea o vechime în viața profesională, ca și mine, nu a acordat atenție experienței mele", explicat Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

Bayern Munchen a pierdut meciul disputat acasă cu Porto, scor 3-1, iar Guardiola l-a învinuit pe medic pentru înfrângere. A doua zi după meci, Müller-Wohlfahrt a fost concediat de clubul german, după 38 de ani de muncă.

Pep Guardiola a fost antrenor la Bayern Munchen în perioada 2013-2016, timp în care a câștigat Bundesliga (2013-2014, 2015-2016), Supercupa Europei în 2013 și Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA în 2013.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează