INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFLICT

Acuze grave la adresa jurnaliștilor spanioli » Oficial al lui PSV: ”Fanii noștri au fost plătiți pentru a provoca incidente în tribune”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat sambata, 26 noiembrie 2016 13:20

Oficialii lui PSV Eindhoven îi atacă pe jurnaliștii spanioli, pe care îi acuză că i-ar fi plătit pe fanii olandezilor pentru a provoca incidente în tribune, în urma cărora PSV să piardă la ”masa verde” partida cu Atletico Madrid, de la mijlocul săptămânii.

Directorul general al lui PSV, Toon Gerbrands, consideră că ziariștii iberici au încercat să-i mituiască pe olandezii care au făcut deplasarea la Madrid. Ultrașii batavi ar fi trebuit să cauzeze fapte care să ducă la suspendarea meciului și la o eventuală înfrângere cu 0-3 a echipei lor.

”Vom investiga ceea ce s-a întâmplat. Am urmărit imaginile și eu pot confirma că este adevărat. Mass-media spaniolă i-a provocat pe suporterii noștri”, a declarat Gerbrands.

Clubul din Eindhoven va fi amendat de UEFA, după ce fanii care au făcut deplasarea la Madrid s-au manifestat violent în tribune, utilizând materiale pirothenice, ce au degajat un fum dens în incinta stadionului Vicente Calderon.

Olandezii au pierdut partida cu 0-2 și se află pe ultimul loc în grupa D din Champions League, având un singur punct înaintea meciului final, cu Rostov, de pe teren propriu.

Deși nu mai au șanse de calificare în ”optimile” Ligii, batavii pot obține biletele pentru faza eliminatorie din Europa League, dacă îi vor învinge pe ruși.

Acesta este cel de-al doilea incident din Madrid în care sunt implicații fanii lui PSV. În martie, înaintea unei dispute tot cu Atletico, suporterii i-au umilit pe cerșetorii aflați în Plaza Mayor, din centrul orașului, aruncând cu monede în aceștia.

Oficialii clubului olandez și-au apărat susținătorii: ”Credem că toate spusele lor sunt adevărate”, declara la acel moment directorul general.

surse: mirror.co.uk, marca.com, m.sport24.gr, elmundo.es

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează