INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Antrenorul care a revoluționat Serie A, favorit să ajungă la Real Madrid

Maurizio Sarri, foto: Guliver/gettyimages
Maurizio Sarri, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 07 februarie 2018 12:20

Antrenorul lui Napoli, Maurizio Sarri, ar putea fi succesorul lui Zinedine Zidane pe banca tehnică a lui Real Madrid.

Parcursul foarte bun al lui Napoli în mandatul lui Sarri nu a rămas neobservat de marile echipe Europei.

Potrivit publicației Mundo Deportivo, după Chelsea Londra, tehnicianul italian a intrat în atenția și celor de la Real Madrid sau Paris Saint-Germain.

Real Madrid are un sezon mult sub așteptări. "Galacticii" sunt încă în Liga Campionilor, însă au fost eliminați din Copa del Rey de modesta Leganes, iar în campionat se află pe locul 4, la 19 puncte în spatele liderului Barcelona.

Din cauza acestui parcurs slab, presa internațională susține că Zinedine Zidane are șanse foarte mici să rămână și din vară, președintele Florentino Perez alcătuind deja o listă de posibili tehnicieni, printre numele vehiculate pe lângă Maurizio Sarri numărându-se Massimiliano Allegri (Juventus Torino) sau mai vechile ținte Mauricio Pochettino (Tottenham) și Joachim Löw (naționala Germaniei).

În vârstă de 59 de ani, Maurizio Sarri este antrenorul lui Napoli din iunie 2015. Contractul său cu azzurri expiră în iulie 2020, însă italianul are prevăzută o clauză de reziliere în valoare de 8 milioane de euro.

În primul sezon sub conducerea sa, Napoli a devenit vicecampioană, iar în următorul a încheiat pe poziția a treia. În acest campionat cu 15 etape înainte de final, azzurrii se află pe primul loc cu 60 de puncte, la o "lungime" față de Juventus, campioana ultimilor 6 ani.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
andrei.33
andrei.33  •  07 Februarie 2018, 22:32

Nu cred ca pleaca Zidane. Orice om de fotbal stie ca dupa doua sezoane consecutive cum a avut Realul urmeaza un recul firesc ce tine de motivatie. Zidane a impus un joc frumos la Real. Uneori e exasperant fiindca echipa pierde desi conduce in deplasare, genul de meci pe care Mourinho l-ar fi terminat cu fundu' in poarta dar Zidane joaca mereu in terenul advers.

zorrozabal
zorrozabal  •  07 Februarie 2018, 16:30

Maurizio Sarri a copiat tiki taka Barcelonei,dar deja adversarii au inceput sa gaseasca solutii,Napoli inscriind tot mai putin!

claudiu.h12
claudiu.h12  •  07 Februarie 2018, 15:59

Low nu pleaca de la nationala Germaniei ! In tara aia se apreciază valoarea si munca ce dă rezultate. Nimeni acolo nu strică ceva ce merge, si incă foarte bine.... Asta e valabil doar in romanica si alte tari ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează