INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Antrenorul Sevillei a fost operat de cancer de prostată: "E mai interesat de echipă decât de propria sănătate"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 29 noiembrie 2017 09:27

Argentinianul Eduardo Berizzo i-a anunțat pe jucători de suferința sa pentru a-i motiva, la pauza meciului cu Liverpool. Și, de la 0-3, andaluzii au egalat: 3-3 în Champions.

De marți, 21 noiembrie, de când s-a aflat că Eduardo Berizzo suferă de cancer de prostată, la 48 de ani, un val de emoție și solidaritate l-a atins pe antrenorul argentinian.

Impresionantă a fost și reacția jucătorilor. La pauză, după ce tehnicianul le-a vorbit de maladia sa, s-au întors în iarbă cu un singur gând: să facă o repriză secundă mare pentru a i-o dedica lui. Ceea ce s-a și întâmplat. Roș-albii au anulat avantajul lui Liverpool și, de la 0-3, au egalat într-un final de foc.

De atunci, andaluzii parcă sunt în transă. Povestea din Champions s-a repetat duminică, în LaLiga. Condusă cu 2-0 de Villarreal, Sevilla a câștigat cu 3-2. Un alt rezultat extraordinar oferit sud-americanului.

Marți, 28 noiembrie, Berizzo a fost operat și primele știri sunt bune. "Intervenția chirurgicală a reușit. Durata convalescenței va depinde de efectele postoperatorii. Va fi decisă în următoarele zile", a anunțat clubul pe pagina sa de Internet.

În absența lui, secundul Ernesto Marcucci va continua pregătirea. "Eduardo muncește enorm și, de multe ori, e mai interesat de muncă și de echipă decât de sănătatea sa", l-a descris Marcucci. "Îl așteptăm înapoi cât mai repede".

O veste și mai bună: doctorii au liniștit familia Berizzo, susținând că maladia a fost depistată în prima fază. Poate fi tratată. 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează