INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Anunț oficial în privința lui Ernesto Valverde » Azi e programată o conferință de presă

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 24 mai 2017 10:41

Ernesto Valverde este foarte aproape de a deveni succesorul lui Luis Enrique pe banca tehnică a Barcelonei.

Clubul de fotbal Athletic Bilbao a anunțat că antrenorul echipei din acest sezon, Ernesto Valverde, nu își va prelungi contractul scadent în această vară.

"Ernesto Valverde nu va continua ca antrenor al primei echipe a clubului Athletic în sezonului 2017-2018. Antrenorul și președintele Josu Urrutia vor organiza o conferintă de presă miercuri, 24 mai la San Mames", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului basc.

Potrivit cotidianului Mundo Deportivo, Valverde, care a evoluat ca jucător în perioada 1988-1990 la FC Barcelona, va semna un contract cu fosta campioană a Spaniei pe o perioadă de doi ani, cu opțiune de prelungire pe încă unul. Aceeași publicație susține că numirea tehnicianului spaniol va fi anunțată oficial, luni, 29 mai, la două zile după ce formația catalană va juca finala Cupei Regelui cu Deportivo Alaves, în ultimul meci al acestui sezon.

În vârstă de 53 de ani, Valverde a fost numit în funcția de antrenor al lui Athletic Bilbao în iulie 2013. În cele patru sezoane cu tehnicianul spaniol la timonă, "leii" nu au terminat în LaLiga mai jos de locul 7, au ajuns în sferturile de finală ale Europa League, în finala Cupei Regelui (pierdută în fața Barcelonei, 1-3) și au câștigat Supercupa Spaniei (în fața Barcelonei cu 5-1 după loviturile de departajare).

surse: thesun.co.uk, mundodeportivo.com, espnfc.com

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close