INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

Artistul MVP » Dani Ceballos visa să fie campion U21 cu Spania, dar a fost doar cel mai bun jucător la EURO » Real și Barcelona se luptă pentru el

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 01 iulie 2017 12:46

Spaniolul Dani Ceballos, playmakerul lui Real Betis, 5 luni coleg cu Toșca pe "Benito Villamarín", a fost trist când a coborât de pe scenă cu trofeul MVP al EURO u21, după ce Spania a pierdut finala cu Germania, 0-1. Ar putea ajunge la Real, alături de "fratele" Marco Asensio.

Dani Ceballos nici nu a fost titular la debutul EURO U21. Denis Suarez a început turneul în primul "11" iberic, la 5-0 cu Macedonia. Dar playmakerul lui Betis l-a înlocuit pe mijlocașul Barcelonei și așa a rămas până la final. Driblinguri, pase, șuturi, combinații din altă lume. Și o energie inepuizabilă. I-a cucerit pe toți.

Cu familia la Euro

Înaintea finalei, jucătorul de 20 de ani mărturisea în As: "Să îmbraci tricoul echipei naționalei e cel mai frumos sentiment pentru un fotbalist. Iar să asculți imnul e maximum pe care-l poți trăi în carieră". A avut familia alături, în Polonia: "Îi vedeam pe ai mei în tribună fluturând steagul spaniol și îmi făceam iluzii. Să fiu campion european".

La final, Dani Ceballos a luat doar argintul. Însă a fost declarat MVP-ul competiției. Un trofeu care nu l-a bucurat deloc. A coborât trist podiumul UEFA și se gândește acum la viitor.

"Să ucidă toți câinii catalani"

Aproape sigur, nu va rămâne pe "Benito Villamarín". Real și Barcelona se înfruntă într-un Clasico pentru el. Îl atrage Madridul, pentru că "aș fi împreună cu «fratele» meu, Marco Asensio". Când era mic însă, ținea cu Atletico. Era "dușman" al marilor puteri și lansa mesaje furioase pe Twitter. Mai ales împotriva celor de la Barcelona. "Mi-e rușine când aud imnul Spaniei huiduit pe stadion. Ar trebui să arunce o bombă în tribune și să ucidă toți câinii catalani". Se întâmpla în 2012. Dani avea 15 ani. 

15.000.000 €este clauza de reziliere a lui Ceballos cu Betis; contractul expiră în 2020

Ceballos 2016-2017: 2 goluri, 2 assisturi, 1.323 de pase, 79 de driblinguri, 66 de tacklinguri, 52 de intercepții, 38 de ocazii create

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează