INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPARAȚIE

Asistentul lui Maradona face declarații tari: "Când intră Diego în vestiar, tremură și mesele! Messi nu va fi ca el"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2017 10:56

Héctor Enrique, coleg cu Diego Maradona la Mondialul din 1986, a fost mereu secundul lui ca antrenor. "Chiar și dacă ar vorbi chineză, Maradona tot ar fi înțeles de fotbaliști".

I se spune El Negro. A jucat pentru Lanús și River, având un 1986 de aur. În acel an, a cucerit cu River titlul în Argentina, Copa Libertadores, Cupa Intercontinentală (1-0 cu Steaua la Tokyo) și, peste toate, a fost campion mondial cu Maradona și albicelestii. 

Héctor Enrique, 55 de ani azi, e bun prieten cu Diego și îl urmează peste tot ca secund, acum la Al Fujairah, în liga secundă a Emiratelor. "Oriunde am fost cu el, jucătorii mi-au mărtusit același lucru. Tremură în momentul în care îl au în față pe Maradona. Le transpiră mâinile instantaneu. Când intră Diego în vestiar, tremură și mesele".

Fostul internațional a povestit că, în perioada în care El Pibe de Oro era selecționer, au avut un amical cu Germania. "Imaginați-vă! Erau în echipă Messi, Higuaín, Agüero, însă nemții au venit toți la Maradona". Cum comunică el cu jucătorii? "Chiar și dacă ar vorbi chineză, Maradona tot ar fi înțeles de fotbaliști"

"Messi e un monstru și o persoană minunată, dar niciodată nu va fi ca Maradona. Nici dacă ia Mondialul în Rusia. Eu aș putea vorbi cu jucătorii o oră și jumătate. Uneori, tot nu există conexiune. Diego are nevoie doar de cinci minute" Héctor Enrique, fost internațional argentinian

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1188876521275760
Adelinass Popescus  •  19 Decembrie 2017, 22:20

Daca juca maradona la nivelul la care se jocaca fotbalul acum era la degetul mic a lui Messi!Messi the best player all time

604751563021589
Tomas Orzan  •  19 Decembrie 2017, 12:17

Asta ii pregatea liniutele maestrului Maradona? Messi e un nimeni, n-are nevoie de liniute.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează