INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

Atac fără precedent la adresa lui Ronaldinho: "Fotbalist ratat! De-aia n-ai putut fi ca Messi sau Ronaldo"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 24 aprilie 2018 11:19

Brazilianul Ronaldinho l-a ironizat pe Luis Fernández, fost antrenor la PSG, când a comparat situația sa cu cea a lui Pogba la Manchester: "Pe Mourinho, trebuie să-l respecți. Pe celălalt, mai puțin". Antrenorul i-a răspuns și el acid brazilianului. 

Doi ani a jucat Ronaldinho la PSG, între 2001 și 2003, după ce s-a transferat de la Grêmio. A fost prima lui experiență în afara Braziliei. Un talent strălucitor, dar și o viață de noapte bogată. Plus o relație tensionată cu antrenorul Luis Fernández, care îl mai pedepsea și îl ținea lângă el, pe bancă. Și împotriva Rapidului, și cu Național, ambele în Cupa UEFA, Dinho intrând la București doar în Giulești, în repriza secundă a acelui meci în care s-a stins lumina în prelungiri, iar parizienii au câștigat cu 3-0 la masa verde.

În 2018, la 15 ani după ce a părăsit Parisul pentru Barcelona, vrăjitorul din Porto Alegre încă e supărat pe Fernández. Întrebat la Canal + dacă situația sa de la PSG se poate compara cu cea a lui Pogba, aflat în conflict cu Mourinho la Man. United, Ronaldinho a răspuns: "Nu e același lucru. Când Mourinho îți spune că ești rezervă, îl asculți. Pe celălalt, mai puțin. Mourinho a cucerit atâtea trofee și are atâtea cunoștințe, trebuie să-l respecți. În cazul meu, era exact opusul".

gettyimages 952123
Luis Fernandez // FOTO: Guliver/GettyImages

Fernández, acum director sportiv la Academia lui PSG și consultant la beIN Sports, a reacționat prompt. "Ceea ce a zis Ronnie nu-l privește decât pe el. Îi doresc să-și regăsească forma și spiritul", a scris el pe Twitter. "Ca fotbalist, s-a ratat! Stilul lui de viață nu i-a permis să fie un Messi sau un CR7". 

"Cred că Pogba are foarte mult de învățat de la Mourinho, unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii. În cazul meu, nu era vorba de unul ca Mourinho"Ronaldinho, fost jucător PSG

"Ronaldinho a fost un foarte, foarte mare jucător pe teren și nu la fel de mare în afara stadionului" Luis Fernández, fost antrenor PSG

Ronaldinho a câștigat un Balon de Aur, un Campionat Mondial, un trofeul UEFA Champions League, două titluri în Spania, două Cupe ale Spaniei, o Cupă Libertadores, un titlu de campion în Italia și o Cupă a Confederațiilor.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (11)
kryi
kryi  •  25 Aprilie 2018, 01:11

Indiscutabil Ronaldinio ramane ultimul jucator care a stiut sa joace de placere cu zambetul pe buze permanent. Fara sa joace teatru ca e faultat, glumind in teren cu adversari si arbitri era o adevarata placere sa il urmaresti. In 2005 in clasicul Real - Barca a reusit sa ii faca pe fanii Realului sa il aplaude minute in sir si asta pe Santiago Bernabeu. Dupa el vad numai jucatori incrancenati, incruntati pentru care ,, scopul scuza mijloacele" ii defineste perfect. Nu mai exista respect, distractie, acuma exista doar un tel care trebuie atins neaparat chiar cu riscul de a distruge spectacolul. Aici aveti dreptate: Ronaldinho nu ar fi stiut sa faca asa ceva. Pentru mine insa va fi cel mai mare

169060557063831
Stefan Anghel  •  24 Aprilie 2018, 19:53

messi si rolando nu pot face ce facea dintosu cu mingea de ar trai 7 vieti...astea se invata pe plaje la copacabana....messi era autist si barcelona i-a achitat tratamentul,iar rolando era atlet si juca si folba...dintosu a fost magic...!

169060557063831
Stefan Anghel  •  24 Aprilie 2018, 19:51
Postat de Ioan Trisi pe 24 Aprilie 2018, 18:09

Si marii sportivi au dreptul la o viata numai a lor! Cand ii analizam pe ei poate ar trebui sa ne analizam si pe noi!Dar asa ne-am invatat!

ioane epoca romatismului s-a dus...e greu sa fi profesionist pe teren si manelis in afara lui....! toate la vremea lor,de preferat intai sportu...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează