INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Aubameyang a câștigat in extremis titlul de golgeter în Bundesliga în fața lui Lewandowski » Top 5 marcatori din prima ligă germană

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat duminica, 21 mai 2017 11:26

Atacantul Borussiei Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang a câștigat titlul de golgheter al sezonului 2016-2017 în Bundesliga.

Internaționalul gabonez a înscris o dublă (min 42, 89 - penalty) în victoria de pe teren propriu a echipei sale în fața lui Werder Bremen, scor 4-3, și a ajuns la 31 de goluri în prima ligă germană în acest sezon cu unul mai mult ca Robert Lewandowski.

45 de partidea disputat Aubameyang în acest sezon în toate competițiile, reușind 39 de goluri și 5 assist-uri

Deși avea un gol avans față de Aubameyang înaintea ultimei etape, Lewandowski nu a reușit să marcheze pentru Bayern care a câștigat cu 4-1 pe teren propriu în fața lui Freiburg și a rămas la 30 de goluri înscrise în Bundesliga.

Sezonul trecut, cu același număr de reușite, atacantul lui Bayern devenea golgheterul campionatului german.

"Torjäger-Kanone" (n.r. denumirea trofeului) înseamnă mult pentru mine. Întreaga echipă a depus mult efort. Le sunt recunoscător tuturor: stafului, colegilor mei și tuturor celor care lucrează pentru club. Este minunat", a declarat Aubameyang.

A treia poziție în clasamentul golgheterilor este ocupată de atacantul francez al lui FC Koln Anthony Modeste, cu 25 goluri. El este urmat de Timo Wermer (RB Leipzig - 21de goluri) și Mario Gomez (VfL Wolfsburg - 16 goluri).

surse: espnfc.com, goal.com, dailymail.co.uk

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nevrotyk
nevrotyk  •  21 Mai 2017, 12:10

Si el va ajunge la munchen :))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează