INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Azi, pe Eurosport 2, se redeschide lupta pentru titlu în Bundesliga

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 13 martie 2011 12:09

Eurosport 2 transmite astăzi în direct partidele care încheie etapa a 26-a din Bundesliga: FSV MAINZ 05 – BAYER LEVERKUSEN (16:30) şi ST. PAULI VfB STUTTGART (18:30).

Liderul a pierdut, locul 3 a pierdut, aşa că pentru Leverkusen etapa a mers bine până acum. Depinde numai de Jupp Heynckes si de elevii săi dacă Bayer se va apropia la 9 puncte de Borussia şi va anima finalul de sezon în partea superioară a clasamentului. Numai că şi Mainz vizează un loc de Europa League, aşa că nu va fi deloc simplu.

Meciul este unul special pentru Andre Schurrle, jucător deja vândut lui Leverkusen pentru 11 milioane de euro, dar lăsat să joace la Mainz până la finalul sezonului: „Mă voi alătura celor de la Bayer în vară, aşa că nu se poate spune că este o partidă ca oricare alta pentru mine. Cu toate acestea, mă voi strădui să le aduc fanilor victoria”. Fani care o aşteaptă de 3 luni şi jumătate, din noiembrie anul trecut, un 3-0 cu Nurnberg. Antrenorul lui Mainz, inventivul Thomas Tuchel, nu se poate baza pe Szalai şi Karhan, accidentaţi, dar revine atacantul tunisian Allagui.

La meciul tur, câştigat de Mainz la Leverkusen cu golul lui Ivanschitz, Mainz avea 6 puncte mai mult decât Bayer. Acum, situaţia stă exact pe dos. „Farmaciştii” tocmai au pierdut în optimile Europa League (2-3 cu Villarreal) şi vin la ora meciului fără Ballack, Manuel Fridrich şi Barnetta, toţi accidentaţi, dar va reveni Vidal după suspendare.

Sankt Pauli are 3 înfrângeri consecutive (cu Dortmund, Hannover şi Nurnberg, ultima un 0-5, cea mai drastică din ultimii 14 ani), Stuttgart a legat pentru prima oară în acest sezon două victorii consecutive (cu Eintracht şi Schalke). Marile probleme ale gazdelor sunt în ofensivă, cea mai slabă din Bundesliga cu doar 27 de goluri.

În meciul cu Stuttgart se anunţă deranj şi în defensivă, fiindcă Rothenbach, Oczipka, Zambrano şi Fabio Morena sunt incerţi, în timp ce mijlocaşul Lehmann este suspendat.

Multe absenţe şi în trupa lui Bruno Labbadia: Marica exclus din lot, Delpierre suspendat, Boulahrouz, Boka, Audel, Funk şi Ziegler accidentaţi. Ar putea reveni fundaşul dreapta Stefano Celozzi.

Runda se încheie de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă. Cele două întâlniri pot fi urmărite direct sau înregistrat şi pe www.eurosportplayer.ro. Participând la concursul Bundesliga de pe site-ul eurosport.ro puteţi câştiga un iPad.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează