INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Barça are liber la transferuri! FIFA a decis să suspende sancţiunea impusă catalanilor!

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 aprilie 2014 13:49

FIFA a comunicat astăzi că a decis să accepte recursul făcut de FC Barcelona şi, pentru a respecta drepturile clubului, a suspendat, temporar, sancţiunea impusă catalanilor.


În urmă cu 3 săptămîni, Barcelona a primit interdicţie la transferuri timp de un pentru probleme în ceea ce priveşte legitimările a 10 jucători minori în perioada 2009 - 2013. Detalii aici!

Conducerea clubului a făcut recurs la Comisia de Apel a FIFA după decizia Comisiei de Disciplină a aceluiaşi for.

FIFA a făcut public anunţul înaintea întîlnirii programate pentru 6 mai, între preşedintele echipei catalane, Josep Maria Bartomeu, şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

Decizia îi permite Barcelonei să facă transferuri în vara aceasta şi rămîne să aştepte o hotărîre definitivă din partea Comisiei de Apel, care ar putea însemna ca echipa blau-grana să aibă interdicţie la transferuri în perioada de iarnă, dar şi în vara lui 2015. Chiar şi în cazul unei asemenea decizii, Barcelona poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

În comunicatul FIFA sînt explicate motivele suspendării sancţiunii: "Preşedintele Comisiei de Apel, Larry Mussenden, a luat în considerare sancţiunile impuse clubului, complexitatea cazului, data de start a următoarei perioade de mercato - 1 iulie 2014 - şi faptul că membrii Comisiei de Apel nu ar putea da suficient de rapid o hotărîre, astfel încît un eventual apel al Barcelonei contra acestei decizii la Curtea de Arbitraj Sportiv să poată fi dat înaintea startului următoarei perioade de transfer".

FIFA dă asigurări: "Comisia de Apel va urma toate procedurile care se impun şi, în acelaşi timp, toate drepturile clubului vor fi respectate".

Au nevoie disperată de întăriri
FC Barcelona are mare nevoie de transferuri în această vară: cel puţin un portar care să fie numărul 1, dar şi o rezervă pentru buturile blau-grana. Victor Valdes este accidentat şi nu va reveni pe gazon pînă spre finalul lui 2014, dar oricum nu va mai continua în Spania, fiind decis să joace în alt campionat, iar Jose Manuel Pinto a fost anunţat că nu îi va fi prelungit contractul.

Echipa mai are nevoie de doi fundaşi centrali, post pe care catalanii au avut cele mai mari probleme în acest sezon. Antrenorul Gerardo Martino s-a văzut de multe ori pus în situaţia să improvizeze în centrul defensivei cu Mascherano, Busquets sau Adriano alături de tînărul Bartra. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  23 Aprilie 2014, 16:55
Postat de eucutine pe 23 Aprilie 2014, 14:43

Gărduş are drum liber spre Barca!

Da, gardos are acum liber sa se transfere la Barca...Barca Ogorul Verde Crăieși. Va face furori in campionatul sătesc :))))))))))))))))))))))))))))))

solomon_i
solomon_i  •  23 Aprilie 2014, 16:24
Postat de gotal pe 23 Aprilie 2014, 13:45

Mda. Cand o hotarare se schimba in decurs de 2 saptamani, mie imi ridica un mare semn de intrebare.

Te intrebi daca nu cumva FIFA are sediul in Romania ? Sau nu cumva este condusa de romani ?

solomon_i
solomon_i  •  23 Aprilie 2014, 16:20

Pai...de ce sunt sanctiunile, si legile in general ? Ca sa nu fie respectate de cei "mari" ?!!! Altfel, sincer... ma bucur pentru Barca .

Vezi toate comentariile (15)
Comentează