INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Bayer Leverkusen a rămas fără antrenor » Înfrângerea ruşionasă cu Dortmund i-a fost fatală lui Roger Schmidt

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat luni, 06 martie 2017 10:46

După ce sâmbătă a fost învinsă categoric de Borussia Dortmund cu 6-2, Bayer Leverkusen l-a demis pe antrenorul Roger Schmidt, care ajunsese la trei eşecuri consecutive.

Leverkusen se află pe locul 10 în Bundesliga, fiind în pericol să rateze cupele europene în acest sezon. Asta în contrast cu primele două sezoane ale lui Schmidt, când a terminat pe poziţia a patra, respectiv a treia. Şi în Liga Campionilor este aproape de eliminare Bayer, unde a fost învinsă de Atletico Madrid cu 4-2, în turul "optimilor".

"Personal regret foarte mult această despărţire. Am avut parte de o colaborare excelentă cu Roger Schmidt. Cu el la conducere am mers de trei ori consecutiv în grupele Ligii Campionilor, a promovat mai mulţi jucători din academie şi a produs jucători pentru echipele naţionale", a declarat Michael Schade, directorul general al clubului, conform site-ului oficial.

"Îl consider pe Roger un antrenor de top şi întotdeauna am avut încredere în conduita sa, însă acum trebuia să acţionăm în consecinţă pentru a nu pierde contactul cu obiectivele noastre.

Echipa noastră dispune de o calitate remarcabilă, însă în acest sezon nu prea am arătat asta. După plecarea lui Schmidt este de datoria jucătorilor, mai mult ca niciodată, să arate de ce sunt capabili", a spus şi Rudy Voller, directorul sportiv al lui Bayer.

Clubul german a anunţat că vor numi un succesor pentru Schmidt în cel mai scurt timp.

125de partide a strâns antrenorul neamţ pe banca lui Leverkusen: 62 de victorii, 27 de egaluri şi 36 de înfrângeri

La nivel înalt, în afara lui Leverkusen, Schmidt le-a mai antrenat pe Paderborn şi Red Bull Salzburg, cu ultima reuşind să câştige titlul şi Cupa în Austria.

surse: bayer04.de, spiegel.de

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează