INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAŢII

Boloni și-a reamintit de cum l-a format pe Ronaldo: "Trebuia să simți ce să tai și ce nu din elanul lui"

Foto: Pressesports
Foto: Pressesports

Articol de GSP - Publicat joi, 25 februarie 2016 15:23

Ladislau Boloni și Cristiano Ronaldo au lucrat împreună la Sporting Lisabona, antrenorul român fiind cel care l-a promovat pe lusitan la prima echipă a formației portugheze.

"Totul era ieșit din comun la el. Trebuia să simți ce să tai și ce nu din elanul lui, nu prea mult, ci atât cât trebuie, pentru că altfel puteai să-i faci rău jucătorului. Dar, una peste alta a fost ușor să lucrez cu el.

Acum, fără a fi lipsit de modestie, pot spune că am avut șansa să mai lucrez și cu alți fotbaliști, nu de nivelul lui, cum este cazul lui Varane, un jucător despre a cărui valoare îți dai seama după doar două antrenamente. Sau Stephane Mbia, despre care la fel, îți dai seama după patru săptămâni de nivelul lui. Și mai pot da alte 3-4 exemple.

Dar, toți acești fotbaliști au dreptul să spună că oricum ar fi ajuns mari jucători, indiferent cine i-ar fi antrenat la început. Eu nu pot spune că i-am dat talent lui Ronaldo, lui Quaresma sau altora”, a spus tehnicianul la Digisport.

Antrenorul a vorbit și despre poziția în teren a actualului fotbalist al lui Real Madrid: "Maxim ce-mi permit să spun este că anumite decizii pe care le-am luat l-au ajutat mult pe Cristiano. Spre exemplu, timp de șase luni, Ronaldo a făcut multă mișcare de coordonare și de forță, apoi am lucrat foarte mult și la tactică.

Apoi, mai pot spune că eu i-am schimbat poziția din teren. Nu-mi plăcea ca un vârf de 17 ani să fie vârf și l-am scos lateral. Pe urmă, Ferguson (n.r. Sir Alex Ferguson, fostul antrenor al lui Manchester United) a confirmat poziția. Cred doar că am ajutat acest talent să iasă mai repede".

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
shab
shab  •  25 Februarie 2016, 21:24
Postat de ottobraun pe 25 Februarie 2016, 17:32

"romanul" Loti Boloni ...

Da, fostul capitan al echipei nationale a Romaniei, pentru care a jucat de 103 ori si a marcat 23 de goluri, romanul Laci Boloni. Probleme?

ottobraun
ottobraun  •  25 Februarie 2016, 17:32

"romanul" Loti Boloni ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează