INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Buffon e primul doar în Serie A » Un alt portar are un record mult mai bun

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2016 18:46

După victoria cu Torino, scor 4-1, Buffon a stabilit recordul de invincibilitate ca portar în Serie A: a reușit să bifeze 973 minute fără să primească gol.

Precedentul record era deținut de Sebastiano Rossi, jucător care în sezonul 1993-1994 reușise să ajungă la 929 minute fără gol. Totuși, performanțele celor doi portari nu se compară cu reușita realizată de un alt goalkeeper.

Gazzetta dello Sport a descoperit în arhivă un alt portar care în sezonul 1974/1975 a reușit să strângă 20 de partide la rând fără să primească gol!

Este vorba de Emmerich Tarabocchia, fost jucător care se poate mândri cu un record de 1791 fără gol primit. O performanță greu de bifat în prezent. El a jucat pentru Lecce, echipă care evolua în liga a treia italiană în acel sezon.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
juv3ntin
juv3ntin  •  23 Martie 2016, 01:41

Da.....cine-l poate uita pe legendaru' Emmerich Tarabocchia... halal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează