INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Buffon susține că nu Messi, Ronaldo, Neymar sau Suarez sunt cei mai periculoși atacanți din lume » ”El este letal în fața porții!”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat sambata, 17 decembrie 2016 16:21

Legendarul Gianluigi Buffon consideră că Edin Dzeko, golgheterul Romei, este cel mai bun puncher din lume, în prezent.

Portarul italian crede că înaintașul bosniac este extrem de productiv comparativ cu alți jucători, el deținând un adevărat record de eficacitate în Serie A, în acest sezon.

Goalkeeper-ul, în vârstă de 38 de ani, este fără îndoială o persoană care cunoaște fotbalul din interiorul său. El și-a făcut debutul în 1995, iar 21 de ani mai târziu, apără în continuare cu succes poarta lui Juventus. El este căpitanul naționalei Italiei, având numai puțin de 167 de selecții.

Revenind la atacantul Romei, trebuie să remarcăm faptul că el a înscris 17 goluri în cele 23 de meciuri jucate pentru echipa lui Spaletti. ”În prezent, Dzeko este cel mai periculos atacant din lume. El s-a adaptat foarte bine planurilor antrenorului său și le-a înțeles perfect. Și acum, se pot vedea rezultatele. El are o medie de goluri foarte bună, care vorbește în favoarea sa”, a declarat Buffon.

Bosniacul a făcut pasul spre marea performanță odată cu transferul său la Wolfsburg, din 2007. Aici, el a impresionat prin calitățile sale de atacant, marcând 66 de goluri în 111 meciuri și câștigând titlul în Bundesliga în 2009.

Ajuns în Premier League, la începutul anului 2011, el a devenit campion cu Manchester City în 2012 și 2014. Ulterior, în vara lui 2015, Dzeko s-a transferat la Roma, unde a jucat până acum în 47 de partide în Serie A, marcând 20 de goluri.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Decembrie 2016, 17:31

Se pricepe Buffon! Sa se faca antrenor si sa mearga la FCSB!

agentul0007
agentul0007  •  17 Decembrie 2016, 16:56

il vrea ciobanul si pe asta ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează