INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Campion cu inimă de aur. Ronaldo e sportivul cel mai generos din lume!

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2017 16:03

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a donat mulți bani în ajutorul copiilor săraci, bolnavi sau răniți în război, victimelor seismelor și pentru a construi școli și spitale în zonele defavorizate.

E printre cei mai bogați sportivi din lume, dar nu uită niciodată de unde a plecat, dintr-o familie săracă din São Pedro. Câștigă aproape 100 de milioane $ anual și are grijă mereu de oamenii în nevoie și suferință. Cristiano Ronaldo e campion pe teren și în domeniul acțiunilor caritabile. Atacantul portughez a fost ales de Dosomething.org cel mai generos sportiv din lume în 2015.

"Gheata de Aur" pentru școli în Gaza

Golgeterul lui Real a ajutat, în primul rând, copiii, pe care-i iubește enorm, dovadă că deja are 4 urmași. Ambasador al organizațiilor Save The Children, Unicef și World Vision, a donat prima "Gheata de Aur" cucerită în blanco Fundației Real Madrid, care a scos-o la licitație. S-a vândut cu 1,5 milioane E, bani direcționați pentru reconstrucția unor școli în Gaza. Gest repetat luna trecută cu un alt trofeu. Copia "Balonului de Aur" câștigat în 2013 a ajuns la cel mai bogat om din Israel, pentru 600.000 E. Sumă folosită pentru ajutorarea copiilor bolnavi în stare terminală.

Bani pentru eroii sirieni

Multe din premiile și bonusurile sale au servit scopurilor caritabile. 100.000 de euro, prima de la UEFA pentru prezența în echipa anului 2013, donată Crucii Roșii. Prima de 450.000 pentru a zecea Ligă blanco a fost împărțită între cele trei organizații al căror ambasador e. În discursul de acum trei ani, după ce-a luat "Balonul de Aur", a vorbit despre micuții bolnavi de leucemie, cu care se întâlnise înaintea galei. Și în 2016 a înregistrat un mesaj pentru "adevărații eroi sirieni".

A dat sânge și măduvă

Probabil singurul mare fotbalist fără tatuaje, Cristiano a ajutat și un coleg de "națională", Carlos Martins, al cărui copil avea nevoie de un transplant de măduvă osoasă. A donat sânge pentru a sensibiliza lumea și a virat 120.000 E spitalului unde mama lui s-a vindecat de cancer la sân. A fost alături și de victimele seismului din Nepal, donând pentru cele 22.000 de familii afectate.

Le-a plătit operațiile

A invitat puști traumatizați de război pe Bernabeu, precum Haidar, rămas orfan în 2015, după ce un kamikaze i-a ucis părinții în Beirut, dăruindu-le tricouri cu autograf și afecțiune. S-a oferit să suporte costurile operației și ale tratamentului în SUA pentru Nuhuzet Guillen, 9 ani, grav bolnav, fără a-l putea salva însă de la moarte. La fel cu Erik Ortiz Cruz, bebelușul de zece luni suferind de displazie corticală, pe care l-a susținut financiar în 2014 cu alți 55.000 de euro.

"Tata m-a învățat mereu că atunci când ajuți alți oameni Dumnezeu îți va da dublu în schimb. Și asta chiar mi s-a întâmplat. M-a ajutat mai mult după ce-am fost alături de cei în nevoie"
Cristiano Ronaldo, atacant Real, în 2003

60.000 de euro este suma pe care-o încasează pe zi Cristiano Ronaldo doar din salariu la Real

78,5 milioane €a adunat portughezul în 2017. E al doilea an la rând când conduce topul  câștigurilor sportivilor întocmit de Forbes

5 milioane €în total a donat Cristiano de-a lungul anilor către organizația Save the Children

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
haideusicfr
haideusicfr  •  24 Noiembrie 2017, 19:23

Om adevarat ! Bravo lui !

485809194904413
Costel Tudor  •  24 Noiembrie 2017, 17:35

Toata stima si consideratia pt.acest BAIAT MINUNAT !

eugen555
eugen555  •  24 Noiembrie 2017, 17:15

desi nu e preferatul meu trebuie sa admir generozitatea lui......sunt atatia bogati cu arici la buzunar incat exemplul ii face cinste lui Ronaldo !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează