INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Caz incredibil în Portugalia! Doi fotbaliști nigerieni, terorizați de conducerea unui club din prima ligă: "E sclavie curată, sunt niște mafioți ordinari!"

Oluwashina Okeleji
Oluwashina Okeleji

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat vineri, 18 noiembrie 2016 20:14

Jurnalistul sportiv de origine nigeriană Oluwashina Okeleji a publicat o serie de informații șocante despre modul în care Boavista Porto tratează doi jucători de culoare. Uche Nwofor, 25 de ani, respectiv Michael Uchebo, 26 de ani, au fost izolați de restul colegilor, siliți să se antreneze în afara bazei de pregătire și neplătiți cu lunile.

UPDATE

Oluwashina Okeleji vine cu noi detalii în cazul delicat al celor doi fotbaliști nigerieni, publicând la foc continuu informații șocante. În ultimele minute jurnalistul BBC a publicat un video realizat cu camera ascunsă în care un membru al forțelor de ordine îl amenință pe Michael Uchebo cu bătaia, promițând că-l va pune la somn cu pumnul.

De asemenea, Uchebo, încă aflat sub contract cu Boavista, a declarat că se roagă pentru viața sa, simțindu-se amenințat de conducerea campioanei din sezonul 2000-01.

"Sunt fericit că eu și familia mea am scăpat din calvarul acesta! Chiar dacă nu mi-au dat banii, sunt norocos că sunt în viață! Cum pot pune capul pe pernă acești oameni?", se întreabă Nwofor.

ȘTIREA INIȚIALĂ

"Cei doi jucători au refuzat micșorarea salariului începând cu sezonul 2016-17, iar președintele clubului (n.r. Joao Loureiro) a dat ordin să fie complet izolați de restul grupului. Pe lângă asta, le-a fost interzis accesul la terenurile de antrenament și la ședințele echipei", a mărturisit jurnalistul de la BBC, care a continuat apoi dezvăluirile pe contul personal de Twitter.

"Regulile FIFA spun clar că fotbaliștii nu au voie să se antreneze atunci când sunt separați de lot. Boavista i-a pus să se pregătească fără antrenor, doctor sau preparator fizic. Atunci când Nwofor și Uchebo au încercat să treacă pragul bazei de pregătire, au fost dați afară de forțele de ordine. Uchebo este neplătit de luni bune și are interzis la antrenamente din iulie. A întrebat conducerea «de ce?», dar nu i s-a spus nimic", scrie Okeleji, care a stârnit deja atenția forului internațional, FIFA urmând să investigheze cazul incredibil ieșit la iveală.

"Ca să-și salveze cariera, Nwofor și-a reziliat contractul în septembrie, însă n-a primit niciun cent de la patronul Alvaro Braga din cei 110.000€ restanți. Clubul a fost pedepsit și retrogradat în 2008 pentru scandalul cu arbitri, însă nu pare să fi învățat ceva din asta", și-a încheiat dezvăluirile jurnalistul, care a publicat și declarațiile lui Nwofor, acum sub contract cu fosta adversară a Astrei și Stelei, AS Trencin.

"Sunt niște gangsteri ordinari! Dacă nu accepți reducerea salariului, te umilesc și te îndepărtează. În Belgia sau Olanda nu se întâmplă asemenea lucruri grave, e o situație incredibilă care trebuie rezolvată urgent. Muncești, nu ești plătit și pe deasupra ești terorizat de forțele de ordine. Asta e sclavie pe față!", a declarat fostul jucător de la VVV Venlo sau Lierse.

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1576164249379310
Florin Bălănescu  •  18 Noiembrie 2016, 21:03

Nu e absolut nimic "incredibil" în acest caz; e doar trist şi regretabil. Eu, de pildă, am crezut fără probleme tot ce s-a întîmplat. Incredibil de proşti sunteți voi, atîrnătorilor de condeie de la jesepe, care sunteți incapabili să scrieți un articol obiectiv şi firesc. Plecați, ***, la mina de cărbuni, imbecililor; inteligența voastră va fi pusă mai bine în valoare acolo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează