INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Cazuri zguduitoare în Anglia! Un fost jucător la United și un selecționer s-au sinucis după ce au fost abuzați sexual! Mărturie terifiantă: "Era «cățelușul» lui. Mi-e groază să mă gândesc"

Alan Davies, la 4-0 pentru Man. United în finala Cupei cu Brighton
Alan Davies, la 4-0 pentru Man. United în finala Cupei cu Brighton

Articol de - Publicat duminica, 18 februarie 2018 16:58

Cel puțin doi foști fotbaliști și-au luat viața după ce au fost abuzați sexual în copilărie de antrenorul lor, Barry Bennell.

Barry Bennell, 64 de ani, "prădătorul pedofil", își va afla astăzi sentința. Antrenor de copii și juniori la Manchester City și Crewe Alexandra, printre altele, căutător de talente în același timp, a făcut peste o sută de victime în perioada 1979-1990 printre puștii care visau să devină fotbaliști.

Speed, cel mai cunoscut

50 de capete de acuzare sunt îndreptate acum împotriva sa, toate pentru abuz sexual. Bennell, condamnat deja la 15 ani de închisoare în trecut pentru infracțiuni similare, va sfârși după gratii.

Din cauza lui, cel puțin doi foști fotbaliști profesioniști s-au sinucis. Cel mai cunoscut, galezul Gary Speed, ex-Leeds și Newcastle, care și-a luat viața pe 27 noiembrie 2011, la 42 de ani, când era selecționerul Țării Galilor.

A cucerit Cupa Angliei cu Man. United

Al doilea caz, Alan Davies. În copilărie, era căpitanul lui Manchester Senrab, un mic club care creștea puști de perspectivă. Potrivit Mail on Sunday, a fost cel mai bun jucător al generației sale.

A ajuns la Man. United, marcând contra lui Juventus într-o semifinală de Cupa Cupelor și pasând decisiv la golurile lui Bryan Robson și Whiteside în finala Cupei Angliei din 1983, câștigată în fața lui Brighton.

La 30 de ani, când juca la Swansea, amintirile l-au copleșit. Pe 4 februarie 1992, și-a pus capăt vieții.

Un prieten, coleg cu el la Senrab, a povestit în Mail on Sunday: "Întotdeauna m-am temut pentru Alan. Parcă era «cățelușul» antrenorului. Mi-e groază să mă gândesc prin ce a trecut".

18 bennell

foto: Barry Bennell, 64 de ani, "prădătorul pedofil"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mountytoma
mountytoma  •  19 Februarie 2018, 08:56

ingrozitor... acum daca ies din UE englezii pot reintroduce pedeapsa cu moartea, pe care acest nenorocit o merita din plin

Vezi toate comentariile (1)
Comentează