INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Cel mai eficient trident din Franța, peste Neymar, Cavani şi Mbappe

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2017 15:48

Nabil Fekir, Mariano Diaz şi Memphis Depay, fotbaliştii care evoluează constant în atacul lui Lyon, au strâns 26 de goluri în campionat, ceea ce reprezintă 81,25% din totalul reuşitelor formaţiei antrenate de Bruno Genesio, scrie Marca.

Prin comparație, atacanții lui PSG, Neymar, Edinson Cavani şi Kylian Mbappe, au acumulat doar 24 de goluri în Ligue 1, în cele 12 etape disputate din această stagiune.

Totuşi, la nivel general, parizienii au un atac mai bun, cu 39 de reuşite, faţă de doar 32 înscrise de Lyon.

24 de milioane de euro a plătit Olympique Lyon pentru a-i aduce la echipă pe cei trei din atac. Memphis Depay, care nu a confirmat în tricoul lui Manchester United, a costat 16 milioane de euro, în timp ce Mariano Diaz a fost transferat definitiv de la Real Madrid în această vară, pentru doar 8 milioane de euro. Al treilea, Nabil Fekir, a venit liber de contract, acesta făcând parte din lotul lui OL încă din 2011, de la vârsta de 18 ani.

466,5 milioane de euro este suma la care se va ridica totalul cheltuielilor de achiziţie a celor de la PSG pentru tridentul ofensiv actual. Pe lângă cele 222 de milioane plătite în vară Barcelonei şi cele 180 de milioane care urmează să fie trimise în contul lui Monaco în vara următoare, echipa din capitala Franţei a mai cheltuit 64,5 milioane de euro pentru transferul uruguayanului Cavani, în 2013, care a sosit de la Napoli.

După 12 etape scurse din acest sezon de Ligue 1, PSG este lider, cu 32 de puncte, în timp ce Lyon se află pe 3, cu 25 de puncte.

sursa: marca.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează