INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Chelsea se află în centrul unui scandal monstru » Guvernul Chinei vrea să interzică echipa după ce un jucător i-a jignit pe chinezi

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2017 10:58

Guvernul de la Beijing a cerut publicațiilor să retragă de pe site-uri relatările despre Chelsea, după postările jignitoare ale fundașului Kenedy. Iar ziarul fanion al partidului comunist i-a înfierat pe englezi: "Veți fi tratați drept  «persona non grata» pe viitor!".

Mesajele deplasate la adresa Chinei ("Trezește-te, China! Idioților!") postate pe Instagram de brazilianul Kenedy ar putea-o costa foarte scump pe Chelsea.

Mulți fani asiatici s-au simțit ofensați, iar regimul de la Beijing amenință cu o replică pe măsură, "pentru a da un exemplu înaintea Congresului al XIX-lea al Partidului Comunist".

Scuze tardive

Campioana Angliei a anunțat că l-a pedepsit pe fundașul în vârstă de 21 de ani și a publicat o scrisoare în care își cere public scuze: "Fapta lui Kenedy e o greșeală din care va avea numai de învățat. Iar comportamentul său nu reprezintă întreaga echipă. Clubul nostru are numai respect și admirație pentru China și pentru suporterii chinezi". Degeaba.

"Scandalagiilor!"

Autoritățile iau în calcul interzicerea lui Chelsea în țară și au ordonat tuturor publicațiilor să retragă de pe site-urile lor relatările despre londonezi. Totodată, "People's Daily", ziarul-fanion al Partidului Comunist, i-a pus efectiv la zid: "Mai bine vă țineți gura, scandalagiilor! Dacă nu învățați să-i respectați pe alții, nu meritați nici voi să fiți respectați. Ospitalierul popor chinez nu poate ura bun venit unui asemenea oaspete. Chelsea va fi tratată drept «persona non grata» pe viitor".

8 .000.000 €a dat Chelsea pe Kenedy, cumpărat în 2015 de la Fluminense

"Salut, prieteni. Vreau doar să spun că-mi pare rău dacă cineva s-a supărat pentru că am folosit acea expresie. N-a fost rasism, doar o expresie..." Kenedy, fundaș Chelsea 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  24 Iulie 2017, 14:24
Postat de ungurul_vesel pe 24 Iulie 2017, 14:01

Si ce are *** cu prefectura?

Incompetentilor! A ajuns gsp sa angajeze toti analfabetii! SÚLĂ, sule, s. f. 1. Unealtă (folosită de cizmari și de cojocari) formată dintr-un ac lung și gros de oțel, drept sau curb, fixat într-un mâner, cu care se găurește pielea, talpa etc. spre a putea petrece acul sau ața prin ele. 2. (Reg.) Pește mic cu corpul foarte subțire și alungit (Syngnatus nigrolineatus). – Lat. subula.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  24 Iulie 2017, 14:01
Postat de Petru Ciurescu pe 24 Iulie 2017, 11:52

Chelsea nu-i Năstase,dar nici China nu-i Romania !De urmărit desfăşurarea evenimentelor !

Si ce are *** cu prefectura?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  24 Iulie 2017, 12:46

Nu cred ca e o gluma. Daca s-a implicat guvernul chinez, treaba-i 'purulenta' si ne putem astepta nu numai la inlaturarea lui Kenedy ci poate la masuri extrem de (cel putin pentru noi) ciudate!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează