INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Chinezii vor să vină și la Chelsea » Câte acțiuni ar fi dispus Abramovici să vândă și în ce vor investi

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat sambata, 25 februarie 2017 16:56

Proprietarul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici, se află în negocieri cu una din cele mai bogate companii din China pentru vânzarea a 20% din acțiunile clubului londonez.

Potrivit britanicilor de la Dailymail, grupul HNA, care este o companie prezentă în Fortune 500 Global, cu venituri anuale de peste 20 de miliarde de lire sterline, a trimis reprezentanți pe Stamford Bridge deoarece dorește cu disperare să investească într-un club de Premier League.

Președintele clubului englez, Bruce Buck, s-a întâlnit cu delegați ai HNA pe 7 ianuarie, cu o zi înainte de meciul din Cupa Angliei, câștigat de Chelsea în fața lui Peterborough United cu 4-1.

Publicația din Albion susține că ar fi fost a doua întâlnire între cele două părți, după ce anterior, Buck ar fi vizitat China pentru a purta discuții pe această temă.

În cazul în care se va concretiza această afacere, printre investițiile prioritare care vor urma se numără extinderea capacității stadionului Stamford Bridge de la 41490 de locuri cât are în prezent la 60000.

Cei de la Forbes au estimat în mai 2016 clubul Chelsea la 1,2 miliarde de lire sterline, ceea ce înseamnă că 20% din acțiunile clubului valorează puțin peste 240 de milioane de lire sterline.

Miliardarul rus, Roman Abramovici a cumpărat clubul de la Ken Bates în 2003 pentru suma de 140 de milioane de lire sterline și a investit în cei 14 ani peste 1 miliard de lire sterline câștigând cu clubul britanic numeroase trofee printre cele mai importante numărându-se 4 titluri, 1 UEFA Champions League și 1 UEFA Europa League.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează