INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Concluziile lui Guardiola după 6 luni în Premier League: "Am venit să mă schimb! Nu vreau ca totul să fie la fel" » Lecție de fair-play: "Când ceva nu merge, e vina mea, nu a jucătorilor"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2017 15:56

Adus în vară pentru a cuceri titlul și Liga Campionilor, Pep Guardiola a avut dificultăți în a se adapta la fotbalul din Premier League.

Antrenorul lui Manchester City a vorbit în The Sun despre impresiile pe care le are după 6 luni în Anglia.

"Nu am de gând să schimb Anglia. Nu vreau asta. Anglia o să mă schimbe pe mine. Am venit aici ca să mă schimb. Nu vreau ca toată cariera mea să fie la fel. Ar fi plictisitor.

Am încercat să mă adaptez la fotbalul din Anglia, așa cum am crezut eu. Dar în final, se joacă 11 contra 11 și terenurile sunt mai mici, sau cel puțin așa par. Sigur că intensitatea și duritatea fac ca lucrurile să fie mai dificile. Înțeleg asta și nu m-am plâns niciodată. Încercăm să fim mai buni.

Uneori am o idee, dar nu mereu funcționează. Când se întâmplă asta, e vina antrenorului. Niciodată nu mă plâng de jucători. Mereu trebuie să te uiți la tine și să vezi ce trebuie să faci ca să ajuți jucătorii să joace mai bine. Asta e treaba mea. Să îi ajut. De cele mai multe ori, când nu jucăm bine, este vina mea", a spus Guardiola.

  • După 20 de etape, City e locul 4, cu 42 de puncte, cu 7 mai puțin decât liderul Chelsea.
  •  

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
moro68
moro68  •  09 Ianuarie 2017, 08:16

Un exemplu de modestie, Guardiola nu a dat niciodata vina pe jucatorii lui sau pe arbitraj. Exact opusul lui Mourinho, care nu scapa nici o ocazie sa arunce vina pe arbitraj cand pierde, si nu de multe ori pe proprii jucatori...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează