INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

"Cooperativa" belgiană » Echipele a doi români implicate în meciuri cu cântec în ultima etapă a sezonului regulat

FOTO: Twitter Eupen
FOTO: Twitter Eupen

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 martie 2018 17:18

În această după-amiază s-au disputat cele 8 meciuri din cadrul ultimei etape a sezonului regulat din Belgia.

Multe dintre meciuri au avut o miză extrem de importantă, echipele duelându-se de la distanță fie pentru prezența în play-off, fie pentru evitarea locului 16, cel care, conform sistemului competițional din Belgia, aduce retrogradarea directă în liga secundă. 

Astfel, două dintre meciuri au avut o evoluție suspectă a scorurilor:

Oostende - Standard 2-3

Standard Liege, echipa lui Răzvan Marin, avea nevoie de victorie în deplasarea de la Oostende pentru a-și asigura locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off.

Meciul a început dezastruos pentru Standard, care s-a văzut condusă încă de la pauză cu 0-2. Oostende, echipă pentru care meciul nu avea nicio miză, a cedat inițiativa în repriza secundă, iar Standard a revenit și s-a impus cu 3-2! Golul victoriei a fost adus de camerunezul Collins Fai, fostul fundaș al lui Dinamo. Răzvan Marin a fost integralist pentru Standard.

EUPEN - MOUSCRON 4-0

Lucrurile au stat însă și mai ciudat în lupta pentru evitarea retrogradării. Eupen și Mechelen au purtat un duel la distanță pentru evitarea locului 16, cel care duce direct în liga secundă. Eupen era pe ultimul loc înaintea etapei și trebuia să o învingă pe Mouscron la o diferență cu cel puțin un gol mai mare decât Mechelen pe Beveren.

În minutul 57, Mechelen conducea la 2 goluri diferență, așadar Eupen avea nevoie în acel moment de minimum 3 reușite. Deși în minutul 72 scorul era 0-0, până la final Eupen a înscris de 4 ori, goluri care i-au fost necesare pentru evitarea retrogradării directe! 

Mechelen, contracandidata le retrogradare, s-a impus doar cu 2-0 împotriva lui Waasland-Beveren, astfel că a căzut în liga secundă. Eupen a terminat sezonul peste Mechelen datorită faptului că a avut golaveraj mai bun. 

Sezonul trecut, pe vremea când Mouscron era antrenată de Mircea Rednic, echipa s-a salvat în ultima etapă de la retrogradare tot în urma unui meci cu cântec, care a stârnit speculațiile presei din Belgia. Atunci, Mouscron a învins-o pe Kortrijk cu 2-0. 

Royal Antwerp, formația antrenată de Ladislau Boloni, a ratat prezența în play-off, fiind învinsă pe terenul lui Anderlecht, 1-2. Chipciu a stat pe bancă tot meciul la gazde.

Rezultate complete:

Anderlecht - Antwerp 2-1
*Chipciu a fost rezervă neutilizată în meciul disputat împotriva echipei lui Ladislau Boloni
Eupen - Mouscron 4-0
*Rotariu a fost integralist la oaspeți
Genk - Gent 1-2
Kortrijk - Charleroi 2-0
KV Mechelen - Waasland-Beveren 2-0
Lokeren - Waregem 0-2
Oostende - Standard Liege 2-3
*Răzvan Marin a fost integralist pentru Standard. Golul echipei sale a fost adus de fostul dinamovist Collins Fai
St. Truiden - FC Bruges 0-1

Clasament final:


*Click pe imagine pentru zoom!
**Locurile 1-6 se vor juca în play-off
***Locurile 7-15 se vor duela într-un play-off în urma căruia câștigătoarea prinde un loc în preliminariile Europa League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
coriolanus
coriolanus  •  11 Martie 2018, 20:01

Nu au invatat nimic belgienii de la noi. Faceau rost de un corpodean, cum faceau mizeRINii pe vremuri si era gata.. Ce cooperative.. Ce greseli..

mosvasile
mosvasile  •  11 Martie 2018, 19:17

Asa este,blat jenant la Oostende-Standard!Nu prea stiu sa triseze!Ia sa le trimita GG pe managerul general,sa le tina niste instructaje cum se fac blaturile si sa ia cu el si material didactic- inregistrarile meciurilor cu Botosani,cu Timisoara s.a. sau de cand era la Urziceni!Se vor minuna aia,cand vor vedea cata experienta are eruditul specialist!

alexpescaru
alexpescaru  •  11 Martie 2018, 18:41

A zis cineva ceva în Belgia sau e un alt articol marca GSP despre nimic ?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează