INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »   CORINTHIANS

Corinthians a câștigat al 7-lea titlu de campioană a Braziliei

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat joi, 16 noiembrie 2017 19:27

Echipa de fotbal Corinthians este noua campioană a Braziliei.

Formația antrenată de Fábio Carille și-a asigurat, joi, matematic cel de-al șaptelea titlu din istorie după ce a învins pe teren propriu cu 3-1 echipa Fulminense.
Fulminense a început bine partida, deschizând scorul după două doar minute de joc prin fostul jucător al lui Napoli, Henrique.

După o primă repriză în care nu au reușit să introducă mingea în poarta lui Cavalleri, gazdele au ieșit de la cabine mai motivați reușind la începutul părții a doua să întoarcă rezultatul prin golurile lui Jo (47', 49').

În minutul 85, Jadson, care a intrat în pauza meciului, înscrie al treilea gol al gazdelor, care își asigură matematic campionatul în acest an. Cu trei etape înainte de final, Corinthians își păstrează avansul de 10 puncte în fața lui Gremio, care, la rândul ei a învins cu 1-0 pe teren propriu pe Sao Paolo.

"Niciodată nu ne-am îndoit (nr. de câștigarea campionatului) în ciuda presiunii puse. Am muncit mult ca să facem să se întâmple acest lucru", a declarat după meci mijlocașul lui Corinthians, Rodriguinho.

Printre cei care au salutat performanța sud-americanilor se numără și legedendarul jucător brazilian, Ronaldo, care a activat 2 sezoane la gruparea Coringao.

"Felicitări Corinthians! Sunteți uriași ca și istoria voastră", a scris Ronaldo pe contul său de Instagram.

7 campionateale Braziliei (1990, 1998, 1999, 2005, 2011, 2015, 2017) a câștigat Corinthians

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează