INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Cristiano Ronaldo a câștigat al cincilea ”Ballon d’Or” » Declarații surpriză ale portughezului după ceremonie

foto: francefootball.fr
foto: francefootball.fr

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat vineri, 08 decembrie 2017 12:21

Cristiano Ronaldo, care a primit la Paris ”Ballon d’Or” din partea prestigioasei reviste ”France Football” pentru cel mai bun fotbalist din lume în 2017, a declarat că își dorește să ajungă la șapte astfel de premii și tot atâția copii.

Starul lui Real Madrid i-a întrecut în ancheta realizată de publicația franceză pe Lionel Messi și Neymar, portughezul egalându-l pe argentinian în privința numărului de trofee. În topul mondial au apărut și alte nume importante precum Buffon (locul 5), Mbappe (7), Lewandowski (9) și Harry Kane (10).

După ceremonia desfășurată la Turnul Eiffel din capitala Franței, Ronaldo a vorbit despre viitor: ”Sper să evoluez la acest nivel încă mulți ani. Cred că bătălia cu Messi va continua. Mă simt bine în acest sezon și vom vedea ce vom câștiga la sfârșitul anului. Neymar este plin de talent, are mult potențial și sunt sigur că va avea șansa să ridice trofeul”.

Atacantul lusitan a fost elogiat și de celebrul brazilian Pele, care a postat un mesaj pe Twitter: ”Felicitări Cristiano pentru câștigarea Ballon d’Or, în acest an. Mi-ar fi plăcut să joc în aceeași echipă cu tine”.

Fiind întrebat de jurnaliști care sunt dorințele sale de Crăciun, Ronaldo a răspuns sincer: ”Aș vrea șapte trofee «Ballon d’Or» și tot atâția copii”.

În acest sezon, atacantul lui Real Madrid a jucat evoluat în 10 meciuri în La Liga, înscriind 2 goluri.

surse: givemesport.com, thesun.co.uk, espn.com

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
valentinn10
valentinn10  •  08 Decembrie 2017, 17:12

E mare, ce sa mai discutam, anul asta l-a batut corect pe Lionel...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează