INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cristiano Ronaldo povestește marele său calvar: "Când Messi cucerea trofeul eram trist, furios"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 09 decembrie 2017 08:56

Cristiano Ronaldo, portughezul cu cinci Baloane de Aur, patru în ultimii cinci ani, afirmă în interviul din France Football: "Messi? Neymar? Veți spune că sunt arogant, însă eu sunt unicul complet".

Ronaldo cel fără limite. Stăpânul universului. Câștigând din 2013 un titlu european, trei Champions, patru Baloane de Aur și cinci trofee de golgeter al Ligii. Dar înaintea acestei perioade fulminante, Cristiano a trăit clipele violente ale depresiei. Când dezamăgirea locul doi, mereu după Messi, îl durea cumplit, îi măcina sufletul.

"În fotbal, important e sfârșitul"

"Am cucerit un Ballon d'Or înaintea lui Messi. Apoi, el m-a lăsat mult în urmă, cu patru victorii la rând. Nu vă ascund că, în acea vreme, eram trist și furios", povestește atacantul lusitan în vârstă de 32 de ani în interviul din France Football.

"Mergeam la gale și nu câștigam niciodată. Atunci, îmi pierdusem chiar motivația. Nici nu mai voiam să vin. Să fiu acolo doar pentru poze, asta nu mă interesa. După, puțin câte puțin, datorită apropiaților mei, mi-am revenit. Mi-am zis că totul în viață are un început și un sfârșit. Și că, în fotbal, sfârșitul e important, nu începutul. Mi-am recăpătat liniștea".

"Nimeni nu e mai bun ca mine"

Acum, portughezul are cinci Baloane de Aur și nu vrea să se mai oprească. E sigur de el. Sigur că e singur în vârf. Vârful. "Nimeni nu e mai bun ca mine. Niciun alt fotbalist nu realizează lucruri pe care eu să nu le pot face. Eu sunt unicul complet.

Oamenii au dreptul să-l prefere pe Messi sau pe Neymar. Insist: eu sunt unicul complet. Veți crede că sunt arogant, m-am obișnuit, așa se întâmplă cu cei mai buni, sunt criticați. Totuși, eu sunt cel mai valoros jucător din istorie, și în momentele bune, și în cele proaste".

"Nu voi fi niciodată banal"

Ronaldo se întoarce în timp, amintindu-și că "la startul carierei, visul meu era să câștig un Balon de Aur. Când am ajuns la Manchester și am văzut ce ascensiune am, mi-am spus că acel Balon de Aur nu este imposibil. Simțeam că am potențial. Știam că nu voi fi niciodată banal".

În 2009, s-a transferat la Real, unde avea să devină campionul campionilor. "La Madrid, nu mai voiam să rămân printre cei care cuceresc trofeul numai o dată. Talentul și efortul de la antrenamente, de la meciuri, îmi dădeau dreptul să sper la mai mult. Și am reușit".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
2034653470104553
Filipoviçi Bambinoviçi  •  10 Decembrie 2017, 03:34

Ai auzit de “Bolas calientes” la tragerile la sorți? Bilutele aranjate dinainte? Voturi decisive cumparate cu bani grei la organizarea eventurile CE, CM olimpiade etc? Recent intr-o etapa după meci, arbitri care au arbitrat meciul Madridului au fost surprinși cu sacoși cadouri de la cei de la Madrid. Interesant nu? Uitate ce se întâmpla in campionatul spaniol la ora actuala, goluri valabile “vazute de pe luna” de toata lumea numai de arbitrii nu, penalty-URI neacordate ( Barcelona) ajutoare la Madrid. Ca de nu trebuie sa se încheie campionatul in Decembrie trebuie sa fie strâns ca s aiba emoții și sa fie urmărit in continuare de cei dinafarara ca de nu se supăra televiziunile care plătesc bani grei... cum e posibil ca la ora actuala cambionatul spaniol care se tot spune ca e cel mai puternic sa nu aibă nici tehnologie Hawk eye pe linia Porții sa nu mai vb de VAR . Toate celelalte campionate o ajun de ceva ani deja numai ca in Spania sunt încă multe interese și deocamdată mai durează.. In fine Lista e lunga... Ar mai fi f mult de spus dar m-a opresc aici. Oricum cine știe chitibusurile din sport la nivel local, național și mondial știe ce se întâmpla si cine decide sa câștige și cât de decisivi sunt cei “din umbra” care dau ordine. Nu mai e ce a fost (dintitdeauna au fost măgarii dar ca de aproximativ 20 de ani încoace și mai ales in ultimii 10, incomparabil) acuma totul se învârte in jurul banului. La f multi ni sa făcut scârbă și ni sa luat de fotbal și de sport in gen

2034653470104553
Filipoviçi Bambinoviçi  •  10 Decembrie 2017, 03:11

Câștige CL un trofeu care nu îl mai câstigase de f mulți ani, și f curios cu ajutoare mari și multe ajutoare arbitrare. De când e Infantino Madridul se înțelege de minune cu el și apropiații și curios au câștigat CL... revenind la merite, Pepe a făcut f multe merite sa fie printre primii, El a fost decisiv in câștigarea CE ci nu ronaldo care nu a jucat nici măcar finala, și in ca campionat la fel, griezmnan la fel inafara finalei. ... de la Messi și Ronaldo totul a devenit interes și markeri g nu se mai câștiga meritoriu decât rareori. Atât Messi cât și Ronaldo au câștigat nemeritat 1, respectiv 2 baloane de aur. In al doilea rând de ce nu putea câștiga Buffon balonul? Era mai mult decât meritat dacă se l-au in considerare criteriile dinainte când un canavarro un Owen ajun câștigat trofeul și nu au avut contribuție de golul f mare dar in joc și siguranța care au arătat-o sa văzut și au dus Naționalele lor sau echipele de club către victoria finala. Așa și Buffon merita. Apărarea de care vorbești e o gluma nu Buffon uitate la Juve campionatul asta, iar Inter , Mourinho a băgat autobaza in poarta nu ca aveau apărare buna, apropo cum a câștigat in tur cu furt pe fata 3–1 pe sansiro? Sti cine a arbitrat? Îți spun eu, arbitrul e partener de afaceri cu nea Mourinho... Oricum va fi imposibil căci fotbalul de ceva ani încoace de când Messi și Ronaldo e marketing pur căci totul se învârte in jurul banului iar marile firme care plătesc publicitatea au cuvânt greu de decizie.

2034653470104553
Filipoviçi Bambinoviçi  •  10 Decembrie 2017, 02:53
Postat de Alex Slaniceanu pe 09 Decembrie 2017, 12:21

Nimeni nu-ti da Balonul de Aur pentru ca e fanul tau!! Sunt multi oameni care voteaza pe criterii exclusiv sportive si unul din ele e chiar castigarea trofeelor importante la care jucatorul respectiv si-a adus contributia intr-un mod decisiv. E anul lui Ronaldo indiferent ca fanilor lui Messi nu le convine sau ca portughezul e din cale afara de ,,modest" cand declara ca e semizeu. Asta e, il placeti sau nu, Ronaldo a fost de departe cel mai bun anul asta. La anul va fi alta poveste. Neymar n-a intrat niciodata in calcule pentru ca e departe rau de cei doi granzi. Cat despre gluma cu Buffon, facuta de cineva pe aici, hai sa fim seriosi! Juve, ca de altfel orice echipa italiana de top, are si o aparare de fier. Sa nu uitam ce antijoc penibil a facut Inter cand a eliminat pe Barca. Buffon merita alte distinctii, pentru seriozitate, conduita sportiva, atasament fata de club, etc dar niciodata nu s-a pus problema ca el sa castige vreun Balon de Aur. In plus, Buffon e extrem de pamantean ca sa zic asa si a mai luat si goluri aiurea la viata lui, mai ales in ultimul timp asa ca...Nu mai spun ca o nominalizare nu inseamna neaparat si sansa de a cuceri un trofeu. Cand se fac nominalizarile astea se vrea sa se aprecieze si alti jucatori pentru ce au facut anul respectiv dar e clar ca la trofeu se bat maxim 2 din cei 10 sa zicem ( nu stiu exact cati sunt nominalizati ). Chiar si asa, o nominalizare onoreaza intr-un fel, adica e mare lucru sa fii acolo langa Messi sau Ronaldo.

Alex nu aveam de gând sa îți răspund ca sunt multe puncte de discutat, dar o fac totuși căci văd ca ești in umbra ca mulți alții și mai ales ca eu locuiesc la Madrid unde “ se mananca pe paine” fotbalul, emisiuni și dezbateri pe genul asta de teme. In primul rând balonul de aur sa dat pana la Messi si Ronaldo unui jucător care a fost decisiv in cadtigarea unui/or trofee la nivel de echipa si naționala pe baza unor voturi ale capitanilor, antrenorilor și multor Ziariști care nu ar trebui sa aibă f multă importantă dar o au. Sistemul a fost și încă este f deficient pt ca dacă ai urmărit vreodată voturile, ai fi văzut ca se viteaza după interese de echipa, personale, “corect politic”, naționalitate Etc etc., nicidecum după meritele jucătorilor nominalizați la câștigarea lui. Asta in privința capintanilor și antrenorilor, apoi Ziariștii care voteaza și sunt decisive voturile lor, marea majoritate sunt fanatici ale echipelor cele mai renumite tip Barcelona, Madrid, Juventus, ManU, etc și cum e logic voteaza după fanatism nu după meritele jucătorilor, f.f. putini sunt imparțiali. Tot ce am spus pana acum e bazat pe realitatea votanților ( uita-te pe lista și ai sa vezi) . Ronaldo a fost decisiv decât in câteva meciuri in CL și alea cu ajutorul arbitrajelor murdare și plătite de don “Corleone Florentino Perez” e f important sa te ai bine cu cei de la FIFA ȘI UEFA ca sa câștigi trofee la nivel european. De când i-au “curățat” Pe Blatter și Platini Madridul curios a început sa

Vezi toate comentariile (17)
Comentează