INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI, „16-IMI”

Cultural Leonesa - Atlético Madrid 2-1 // VIDEO Atletico, praf și pulbere! Eliminată în prelungiri de o echipă din liga a treia! Riscă Simeone să fie demis?

Articol de - Publicat vineri, 24 ianuarie 2020 09:43

Atletico Madrid a trăit cea mai mare umilință în opt ani de când Diego Simeone e antrenorul echipei! A fost eliminată din Cupa Spaniei de Cultural Leonesa, formație de liga a III-a!

Și el a venit la clubul madrilen într-o situație similară, Gregorio Manzano fiind concediat după ce echipa fusese eliminată în aceeași fază a Copei del Rey și tot de un adversar din liga a treia. 

În opt ani, de când e la Atlético, Diego Simeone nu mai trăise o asemenea umilință. Învinsă și eliminată din „16-imile” Copei del Rey de o echipă din Segunda B (D3), Cultural Leonesa! La León, pe un stadion cu numai 13.000 de locuri. 

Simeone a venit după un dezastru asemănător 

Fără Oblak și Morata, menajați și lăsați acasă, „los colchoneros” au deschis scorul, dar au fost trimiși la culcare în prelungiri, după un gol marcat exact în stilul lor. Un contraatac la care nu au avut replică. João Félix, portughezul de 20 de ani cumpărat cu 126 de milioane de euro în vară, nu-i ajută încă să scape din asemenea situații critice. E prea tânăr, prea fragil. 

Marca nu a uitat cum a venit Cholo la clubul madrilen. După un dezastru similar acestuia. În decembrie 2011, chiar în aceeași fază a competiției, Atlético a fost pusă la colț tot de o formație din liga a treia, după două înfrângeri: 1-2 tur, 0-1 retur. Și atunci, antrenorul Gregorio Manzano a fost concediat și înlocuit cu Simeone. Ar putea fi și el dat afară? Greu de crezut totuși. 

„Întotdeauna au apărut clipe delicate”

Cholo nu se gândește nici la demisie, nici la demitere. Privește înainte. „Întotdeauna au apărut clipe delicate, în toate sezoanele. Uneori nu intri în Champions League, uneori pierzi două finale de Ligă, una la penaltyuri și alta în prelungiri. Într-o perioadă atât de lungă, se poate întâmpla, chiar dacă nu ar trebui să se întâmple”, a declarat argentinianul la conferința de presă. 

„Am avut ocazii, dar nu am profitat de ele, și adversarii ne-au copleșit. Eu sunt principalul vinovat, responsabilitatea e numai a mea”
- Diego Simeone

„Nu aș schimba nimic”

Simeone nu cedează. „Încă am aceeași dorință de a munci pe care o aveam de când am ajuns aici. Nu aș schimba nici acele penalty-uri din Champions, nici prelungirile din Champions. Am o echipă importantă și rezultatele vor apărea curând”. 

"Am fost eliminați dintr-o competiție foarte frumoasă, unde nu ți se permite niciun pas greșit" 
Acum, nu ne rămâne decât să continuăm să muncim. Acesta este fotbalul: când nu marchezi, totul devine dificil". 
- Diego Simeone, antrenor Atlético 

"O înfrângere foarte dureroasă. Acesta nu este Atlético. Nu așa reprezentăm clubul nostru. Fanii nu merită asta. E numai vina noastră, a jucătorilor" 
- Saúl, mijlocaș Atlético 

"Jucând astfel, e normal să ne bată orice echipă. Trebuie să ne schimbăm atitudinea. Ne-a lipsit încrederea, parcă nu am mai fost noi pe teren" 
- Thomas Partey, mijlocaș Atlético 

7 trofeea cucerit Diego Simeone în opt ani la Atlético, jucând și două finale de Champions League

6 echipedin LaLiga au fost eliminate de adversari din divizii inferioare în "16-imile" Copei del Rey

IBIZA - BARCELONA 1-2 // Dezastru! Catalanii, o repriză fără să șuteze + gol suspect în prelungiri. „A evitat ridicolul absolut”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close