INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Cum s-au votat oraşele pentru Euro 2020 » Bucureştiul a spulberat Budapesta!

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 19 septembrie 2014 21:57

Bucureştiul a fost votat de 12 membri ai Comitetului Executiv al UEFA să găzduiască meciuri de la Euro 2020, în timp ce Budapesta a primit trei voturi, în faza a treia a procesului de desemnare a oraşelor organizatoare, care a avut loc, vineri, la Geneva.
Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA, nu a avut drept de vot la această fază. Procesul de votare a avut patru faze, una pentru finală şi semifinale, a doua pentru cîte un meci din sferturile de finală şi trei din faza grupelor, a treia şi a patra pentru cîte o partidă din optimile de finală şi trei din faza grupelor.

Mai întîi, au stabilite şase regiuni, pentru a se asigura că turneul final al Euro 2020 va acoperi întregul continent. Acestea sînt următoarele:

Zona 1: Nord-vest - Anglia, Irlanda, Scoţia şi Ţara Galilor
Zona 2: Scandinavia - Danemarca şi Suedia
Zona 3: Est - Azerbaijan, Belarus, Rusia
Zona 4: Centru-est - Bulgaria, Macedonia, Ungaria şi România
Zona 5: Centru - Belgia, Germania Olanda
Zona 6: Sud-Marea Mediterană - Italia, Spania, Israel

Candidaturile Belarus/Minsk, Bulgaria/Sofia, Macedonia/Skopje şi Israel/Ierusalim nu au întrunit criteriile UEFA şi nu au mai fost incluse în procesul de vot.

În prima fază, a fost desemnat oraşul care va găzdui finala şi semifinalele, pentru care au candidat Londra şi Munchen. Capitala Bavariei s-a retras, astfel că Londra a primit în organizare faza finală a turneului.

În a doua fază au candidat şapte oraşe pentru patru locuri. Fiecare membru al Comitetului Executiv a întocmit un clasament al oraşelor în opinia lui, localitatea de pe primul loc primind patru puncte, cea de pe locul 2 trei puncte, locul 3 două puncte şi locul 4 un punct. După însumarea punctelor, a reieşit următorul clasament, primele patru oraşe primind fiecare organizarea cîte unui meci din sferturile de finală şi trei din faza grupelor:

1. Germania/Munchen - 38 de puncte
2. Azerbaidjan/Baku - 37 de puncte
3. Rusia/Sankt Petersburg - 29 de puncte
4. Italia/Roma - 20 de puncte
5. Belgia/Bruxelles - 11 puncte
6. Ţara Galilor/Cardiff - 3 puncte
7. Ungaria/Budapesta - 2 puncte

În urma primelor faze, două zone nu au avut nici un oraş desemnat, Scandinavia şi Centru-est. Astfel, în faza a treia a procesului, a fost votat cîte un oraş în aceste zone, care să organizeze cîte un meci din optimile de finală şi trei din faza grupelor. Pentru Scandinavia, Copenhaga a primit 13 voturi, iar Stockholm 3 voturi, în timp ce pentru Centru-est, Bucureştiul a depăşit Budapesta, cu 12 voturi la trei.

În ultima fază a procesului de votare au participat toate candidaturile rămase şi au fost desemnate ultimele şase oraşe-gazdă, după modelul de la faza a doua, cu diferenţa că prima ţară a primit şase puncte, a doua cinci, a treia patru, a patra trei, a cincea două şi a şasea un punct. Clasamentul final a fost următorul:

1. Olanda/Amsterdam: 58 de puncte
2. Irlanda/Dublin: 55 de puncte
3. Spania/Bilbao: 50 de puncte
4. Ungaria/Budapesta: 48 de puncte
5. Belgia/Bruxelles: 43 de puncte
6. Scoţia/Glasgow: 22 de puncte
7. Ţara Galilor/Cardiff: 21 de puncte
8. Suedia/Stockholm: 18 puncte

Astfel, Amsterdam, Bilbao, Dublin, Budapesta, Bruxelles şi Glasgow se alătură Bucureştiului şi oraşului Copenhaga, găzduind cîte un meci din optimile de finală şi trei din faza grupelor turneului final al Euro 2020.

Sursă: Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
jim_brown
jim_brown  •  20 Septembrie 2014, 08:43

Pai si romania pe ce loc e ca nu o vad ?

secundul
secundul  •  20 Septembrie 2014, 01:53
Postat de secundul pe 20 Septembrie 2014, 01:21

Este adevarat insa ca Ungaria s-a calificat la runda pierzatoarelor. Bucurestiul a batut Budapesta cu 12 la 3. Dar daca concuram cu Baku care a fost a doua la doar 1 punct de Munchen, dupa ce Londra era prima calificata, sau cu St. Petersburg care a fost a 3-a, eram batuti in prima faza. Si castigam si noi gazduirea abia la runda finala a pierzatoarelor.

Adica asa cred, Baku sigur ne batea, a avut spate. A fost la doar un punct de Munchen si cam mult peste St.Petersburg. Nu e sigur, poate eram pe langa St. Petersburg totusi si Roma si tot ne calificam. Ca Bruxelles-ul care n-a avut stadion a fost a 5-a. Dar nu se stie cum se vota. Si atunci intram la recalificare unde sigur castigam gazduirea Europenelor. S-A TINUT FOARTE MULT CONT DE FAPTUL CA UNELE AU STADIOANE SI ALTELE NU!

secundul
secundul  •  20 Septembrie 2014, 01:21

Este adevarat insa ca Ungaria s-a calificat la runda pierzatoarelor. Bucurestiul a batut Budapesta cu 12 la 3. Dar daca concuram cu Baku care a fost a doua la doar 1 punct de Munchen, dupa ce Londra era prima calificata, sau cu St. Petersburg care a fost a 3-a, eram batuti in prima faza. Si castigam si noi gazduirea abia la runda finala a pierzatoarelor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează