INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRE

Cum se făceau aranjamentele în Spania: "Preşedintele a venit la mine şi mi-a spus că trebuie să ne predăm. Eu l-am refuzat, colegii mei nu!"

foto: tinthethao.com.vn
foto: tinthethao.com.vn

Articol de GSP - Publicat luni, 17 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 noiembrie 2014 13:21

Paulo Futre, 48 de ani, a dezvăluit pentru presa din Portugalia că fostul preşedinte al lui Atletico Madrid, Jesus Gil y Gil, i-a cerut să nu se omoare cu firea într-un meci contra lui Espanyol, din sezonul 1990/1991.

La acea vreme, Atletico se afla pe locul doi în clasamentul din campionatul spaniol, în timp ce Espanyol se zbătea să se salveze de la retrogradare şi avea nevoie de victorie în ultima etapă.

"Cînd eram la hotel, în Barcelona, preşedintele Jesus Gil y Gil a venit la mine şi mi-a spus: «Nu putem cîştiga azi. Spune-le şi colegilor tăi să nu alerge». A fost singura dată cînd mi s-a întîmplat aşa ceva", a mărturisit Futre, conform record.xl.pt.

Oficialul îi explicase căpitanului că ajunsese la un acord cu Julio Pardo Padros, preşedintele lui Espanyol la acea vreme, asupra rezultatului meciului, Atletico urmînd să primească în schimbul acestei "afaceri" un jucător în sezonul următor.

Futre nu a acceptat: "Nu vreau să joc aşa, du-te tu şi spune-le asta colegilor mei".

Înainte de partidă, Gil y Gil a mers în vestiar şi le-a spus jucătorilor să nu cîştige. "Colegii mei nu au îndrăznit să protesteze. El era cel care ne plătea salariile şi i-a ameninţat pe toţi că nu-şi vor mai primi banii şi că vor fi daţi afară dacă nu acceptă. Plus că, pentru noi, acel joc nu mai conta, nu mai putea schimba nimic".

Atletico a pierdut acel meci, scor 1-3, în faţa lui Espanyol, reuşind să rămînă în Primera.

Paolo Futre a fost căpitanul lui Atletico Madrid. A adunat, în total, în cele două rînduri cît a jucat la Atletico (1987-1993 şi 1997-1998) 173 de prezenţe şi a marcat 38 de goluri.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
justinc
justinc  •  19 Noiembrie 2014, 08:40

Ce de frustari aveti in voi...de parca ati trait acele vremuri si stiti cu exactitate ce s-a intamplat, vedeti-va de treaba voastra, nu aberati pe langa subiect ...asa e romanul el le stie pe toate...

magura
magura  •  18 Noiembrie 2014, 05:25
Postat de plischi pe 17 Noiembrie 2014, 14:42

ce noroc avem ca asa ceva nu se intampla in romania, unde nu exista aranjamente atat de rusinoase!!!!

Aaaaa, nu nuuuu, "NU EXISTA", d-aia are dinamo si steoaia atatea campionate si cupe "castigate"...!!! :)))))) D-aia a stat RAPID atatia ani in B... ca nu facea aranjamente si deranja pe aia cu grade pe umeri!!!

magura
magura  •  18 Noiembrie 2014, 05:20
Postat de madskills pe 17 Noiembrie 2014, 14:40

"Smecher" si Futre asta. Zice si el dupa 24 de ani ce s-a intamplat si la 10 dupa moartea lui Gil :))) Pai ba sobolane, daca erai barbat ieseai si spuneai atunci, nu dupa ce omul e oale si surcele si nu se mai poate apara.Penibil...

Ce interesanti vor sa para unii, cum comenteaza ei asa, doar sa se afle in treaba. Pai daca erai in locul lui, fiind un fotbalist tanar, cu sanse de afirmare, te duceai sa dai in gat un presedinte de club? Pai nu te haleau aia din Federetie? Ce conta mai mult? Cuvantul tau sau al presedintelui? Mai mult, riscai sa-ti pierzi postul, sa fi dat afara de la echpa si te mai trezeai ca iti este amenintata si familia. Lasa ca si la noi se poarta aranjamentele, iar LIDER ESTE STEOAIA!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează