INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Dani Finalves » Brazilianul este garanția victoriei în meciurile jucate cu trofeul pe masă! Ce record uluitor are

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 18 mai 2017 10:39

Aripa dreaptă a bianconerilor a fost și omul finalei cu Lazio. Aproape imposibil de stopat de Lulici și Radu, Dani Alves i-a deschis drumul lui Juve spre a treia Cupă consecutivă, Record!

Juve și-a dat restart și la 3 zile și pe același Olimpico, unde capitulase în fața Romei, și-a trecut în colecție a 12-a Cupă a Italiei. A treia la rând, recordul competiției! Și, la fel ca în returul cu Monaco din semifinala Ligii, MVP-ul finalei cu Lazio (2-0) a fost Dani Alves.

Brazilianul a confirmat că e o garanție în meciurile cu trofeul pe masă: n-a pierdut în carieră decât trei din 30 jucate la cluburi și la "națională". Și mai vin două în 14 zile.

Aripi braziliene

Avansat de Allegri în banda dreaptă ca aripă și lăsat să decoleze ca pe vremurile Barcelonei lui Pep, Dani a fost coșmar pentru defensiva biancocelestilor. Wallace l-a ținut în joc și l-a scăpat apoi, la voleul de clasă ce a frânt echilibrul pe tabelă. L-a ajutat mult centrarea lungă precisă trimisă de Alex Sandro, cealaltă extremă devastatoare, cu al șaselea assist din acest sezon. Al șaptelea i l-a oferit lui Bonucci la 2-0, după un corner!

"Maestrul nebun"

Nici Lulici, nici Ștefan Radu, intrat ca mijlocaș stânga după accidentarea lui Parolo, nu au putut să-i anihilize cursele jucătorului lăsat liber de Barcelona.

"Un monstru venit cu anarhia celui ce ateriza dintr-o altă lume a găsit nebunia concretă a campionului care este. Un câștigător, un maestru", l-a elogiat Gazzetta dello Sport. Protejat din spate de Barzagli, Dani Alves l-a eliminat pe Cuadrado, devenind noua armă letală a lui Juve. 

5 goluri în ultimele 5 meciuri disputate la Juve s-au dat cu contribuția lui Dani Alves, 3 goluri și două assisturi

 

6 goluriși 7 pase decisive a reușit brazilianul în 31 de partide jucate pentru bianconeri în toate competițiile

"Ștefan Radu, pas lent și moale"

Intrat în minutul 20, când Juventus presa teribil, Ștefan Radu a jucat pe trei posturi, mijlocaș stâmga, fundaș stânga și stoper, spre final, dar "a fost cel mai puțin vinovat dintre apărători. Și-a ținut bine poziția și a urcat la construcție atât cât a putut", cum a remarcat Gazzetta dello Sport, în care a primit nota 6. Corriere dello Sport, mai exigent, i-a dat doar 5 și a scris că "s-a agățat de adversar, dar pasul său a fost lent și moale". 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close