INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RECORD

Debutul mileniului » Ce record a stabilit supertalentul dorit de Bayern

Foto: uefa.com
Foto: uefa.com

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 11:20

Vincent Thill este primul fotbalist născut după anul 2000 care debutează într-unul din primele 5 campionate ale Europei.

Acesta evoluează pentru Metz și a debutat în partida disputată miercuri, pe teren propriu, împotriva celor de la Bordeaux. A fost introdus în minutul 82 al partidei, la scorul de 3-0 pentru formația vizitatoare, dar nu a putut schimba nimic. Este considerat urmașul lui Pjanici la Metz.

"Prietenii mei de la Metz mi-au spus despre el. Am auzit multe lucruri bune despre el. Acum trebuie doar ca el să aibă determinarea, mentalitatea și atitudinea corectă. Metz i se potrivește. Este locul perfect unde să debutezi. Îi cunosc familia. Tatăl său a jucat împotriva tatălui meu" - Miralem Pjanici

La 16 ani a debutat în națională

Vincent Thill a debutat și în selecționata Luxemburgului, într-un meci amical împotriva Bosniei, pierdut cu scorul de 3-0. A înscris un gol în partida amicală pierdută împotriva Letoniei. A fost titular în primul meci din calificările pentru campionatul mondial din 2018 împotriva Bulgariei. "În acest moment el nu este de pe aceeași planetă cu ceilalți tineri luxemburghezi. Este o plăcere să îl vezi jucând. Singurul mod prin care îl poți opri este faultându-l", a declarat selecționerul naționalei din Luxemburg, Luc Holtz.

Conform presei din Franța, nemții de la Bayern Munchen și-au arătat în mai multe rânduri interesul pentru Vincent, însă gruparea din Metz l-a convins să rămână momentan, promițându-i debutul la echipa mare.

Sursa: uefa.com

(Adrian Jitea)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  23 Septembrie 2016, 12:03

Tac-su-i patron la Viitorul Vaduz ? Nu ... e tâmplar ... De-aia n-o fi având bani de dat la PSG să-l ia ... Ăia de la Bayern sunt fraieri , de ce să dea bani pe ăsta , când pot să ia bani frumoși de la omenit , după ce-i dă Fiorentina afară progenitura ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează