INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Declaraţii rasiste din partea unui scouter al lui Manchester United: "Ţiganii români, aceşti jegoşi din estul Europei, merită un şut peste graniţă!" » Reacţia categorică a clubului englez

Articol de GSP - Publicat joi, 15 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 15 ianuarie 2015 16:04

Manchester United a încetat colaborarea cu un căutător danez de talente, după ce acesta a făcut comentarii rasiste la adresa imigranţilor est-europeni, nominalizîndu-i pe "ţiganii din România şi Bulgaria", informează The Independent, citat de Mediafax.

Torben Aakjaer, care colabora cu gruparea de pe Old Trafford din 2011, afirma pe o reţea de socializare că ar spori personalul de la graniţele Danemarcei pentru ca "toţi jegoşii de est-europeni să fie ţinuţi afară".

După ce un utilizator i-a atras atenţia cu privire la o poveste referitoare la o sticlă de apă turnată în capul unui cerşetor în capitala Danemarcei, Aakjaer a răspus şi mai iritat:

"Trebuie să fii prea implicat în mafia roşie din Copenhaga să nu crezi că toţi aceşti jegoşi din estul Europei merită un şut în fund peste graniţă. Da, în cazuri ca acestea generalizez. Nu este vorba de un muncitor polonez care munceşte din greu în construcţii sau de un şofer ceh de taxi.

Este vorba de ţigani din România, Bulgaria etc. Şi în cazurile astea nu trebuie arătată milă. Nu sînt pentru violenţă, dar un pahar cu apă nu răneşte pe nimeni".

Cotidianul britanic The Guardian a adus aceste comentarii în atenţia clubului Manchester United, care a decis imediat încetarea colaborării cu Aakjaer.

"Clubul a primit dovezi de la Guardian, a lansat imediat o investigaţie şi a încheiat colaborarea cu Dl. Aakjaer. Manchester United nu este o organizaţie exclusivistă şi nu va tolera acest fel de comportament", a anunţat gruparea engleză.

Aakjaer şi-a recunoscut contul de pe reţeaua de socializare şi o parte din afirmaţii, dar a negat că a folosit termeni agresivi şi rasişti la adresa est-europenilor. El susţine că a afirmaţiile sale au fost modificate de un "hacker", căruia nu-i convenea că lucrează cu Manchester United.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (50)
max9
max9  •  16 Ianuarie 2015, 06:17

nu sint ai nostri.s-au aciuiat pe aici si am fost prea ospitalieri. acum,ca au fugit prin toata europa sa ramina acolo.nu ii mai vrem inapoi...

aruabuans
aruabuans  •  16 Ianuarie 2015, 00:17
Postat de nnapocarepublic pe 15 Ianuarie 2015, 23:12

buCURestenii..'ie"..7igani..toti

Amice esti i...t .

nnapocarepublic
nnapocarepublic  •  15 Ianuarie 2015, 23:12
Postat de fangigi pe 15 Ianuarie 2015, 22:34

Si noi aici in tara suntem de aceeasi parere!

buCURestenii..'ie"..7igani..toti

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close