INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Depay a intrat în istorie! Recordul doborât de olandez după supervictoria cu Metz

foto: reuters
foto: reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat luni, 09 aprilie 2018 20:25

Victoria în campionatul Franței a lui Olympique Lyon pe terenul lui Metz, scor 5-0, nu a însemnat doar 3 puncte pentru formația antrenată de Bruno Génésio ci și doborârea unui record în campionatele de top ale Europei.

Memphis Depay a reușit o seară fabuloasă marcând un gol și pasând decisiv de încă 4 ori. Olandezul a devenit, astfel, primul jucător care a reușit 4 assist-uri într-un meci din primele 5 ligi ale Europei in ultimii 5 ani, ultima performanță de acest gen aparținându-i lui Santi Cazorla, cel care a realizat acest lucru în victoria echipei sale Arsenal Londra cu Wigan Athletic, scor 4-1, într-o partidă din Premier League care a avut loc în luna mai a anului 2013.

În Ligue 1, niciun jucător nu a mai pasat decisiv de cel puțin 4 ori într-un meci în ultimii 10 ani, de când celebra companie de analiză sportivă, Opta, se ocupă de statistica acestui campionat.

Prin contribuția la fiecare gol din acest meci, Depay și-a confirmat, astfel, perioada foarte bună pe care o traversează, evoluțiile din acest sezon ale internaționalului batav aducându-l în atenția unor cluburi mari ale Europei precum AC Milan.

În vârstă de 24 de ani, Depay a venit la Lyon de la Manchester United în ianuarie 2017 pentru 16 milioane de euro. Mijlocașul batav mai are contract cu lyonezii până în iulie 2021 și este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 28 de milioane de euro.

44 de partide a disputat Depay în acest sezon în toate competițiile, reușind 15 goluri și 10 assist-uri


sursa: goal.com 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează