INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  

Derbyurile Bundesligii azi pe Eurosport 2

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2010 00:00

Duminică, Eurosport 2 transmite în direct partidele în care sunt implicate primele patru formaţii din clasament: MAINZ - BORUSSIA DORTMUND (16:30) şi HOFFENHEIM - HANNOVER (18:30).

Mainz fără Holtby?
Finala mare le opune pe ocupantele primelor două locuri în clasament, revelaţiile acestui sezon. Cea mai bună echipă pe teren propriu, Mainz (12 puncte din 15 posibile) contra celei mai bune echipe de deplasare, Dortmund (12 puncte din 12 posibile).

Thomas Tuchel, antrenorul lui Mainz, este adeptul rotaţiei jucătorilor şi se gândeşte să-l odihnească împotriva Borussiei tocmai pe Lewis Holtby, liderul paselor decisive (6 în acest sezon). În locul său ar putea juca Andreas Ivanschitz, autorul singurului gol runda trecută, la Leverkusen.

Jurgen Klopp, ca şi omologul său de la Mainz, a folosit miercuri, în Cupă, garnitura standard, dar Borussia, ca şi Mainz, a fost eliminată din faza 16-imilor. Goetze, Da Silva şi Schmelzer, toţi titulari cu Kickers Offenbach (liga a treia), s-au ales cu accidentări şi au devenit incerţi.

Profesor şi elev faţă în faţă
În finala mică se întâlnesc echipele de pe locurile 3 şi 4, Hoffenheim şi Hannover, formaţii conduse de Ralf Rangnick şi Mirko Slomka, adică principalul şi secundul care au obţinut promovarea lui Hannover în Bundesliga în 2002. Apoi, cei doi au lucrat împreună la Schalke, iar, după demiterea lui Rangnick, Slomka a fost promovat şi a început cariera ca principal.

Atuul lui Hoffenheim este forma lui Demba Ba, atacantul decisiv în meciul de Cupă cu Ingolstadt, după ce marcase şi în ultimele 4 partide de Bundesliga. În schimb, Rangnick nu se poate baza pe suspendatul Salihovici şi pe accidentatul Simunici.

Sezonul trecut, Hannover avea nevoie de 25 de etape pentru a aduna 5 victorii. Acum le-a obţinut în primele 10 runde cu Slomka pe bancă. Pentru meciul de la Sinsheim, nordicii nu-i au la dispoziţie pe Carlitos, Andreasen şi Pogatetz, dar există şi o veste bună: atacantul Abdellaoue (4 goluri) a fost recuperat şi va face din nou pereche cu Ya Konan (5 goluri).

Runda se încheie de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează