INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Dezastru la FIFA! Secretarul general Jerome Valcke a fost demis » Acuzele sînt dure: a vîndut bilete la suprapreț

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 septembrie 2015 10:00

Francezul Jerome Valcke a fost demis din funcţia de secretar general al FIFA, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al forului mondial.

" FIFA anunţă că secretarul general Jerome Valcke a fost pus în concediu şi demis din funcţie cu efect imediat pînă la noi decizii. Mai mult, FIFA a luat la cunoştinţă o serie de afirmaţii care îl implică pe secretarul general şi a solictat Comitetului de Etică să deschidă o anchetă", se arată în comunicatul forului mondial.

Jerome Valcke, în vîrstă de 55 de ani, se afla în funcţie din 27 iunie 2007. Acesta era considerat drept cel mai important om din spatele lui Sepp Blater. Benny Alon susține că Valcke vindea bilete pe piața neagră la CM 2014. Prețul era evident mult mai mare.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizînd peste 150 de milioane de dolari.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează