INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Dezvăluire: noua poreclă a lui Mourinho + un interviu de senzație: "Am antrenat echipa care «ucidea» pe oricine. Ăștia de astăzi sunt copii răzgâiați"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 martie 2017 11:32

Jose Mourinho a comparat actuala sa echipă, Manchester United, cu Real Madrid, pe care a pregătit-o între 2010 și 2013.

"Totul depinde de caracteristicile jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. De ceea ce vor face ei pentru victorie. Obiectivul este să înscrii și să câștigi. La Real am avut o echipă care a bătut recordul la numărul de goluri înscrise în istoria campionatului Spaniei într-un sezon, 121. A fost cea mai bună echipă din lume în ceea ce privește eficacitatea, fazele de tranziție ale jocului și ducerea mingii spre poartă. Cristiano avea 27 de ani, Di Maria 23, Benzema și Higuain 23, 24. Era echipa care «ucidea» pe oricine. De ce aș fi schimbat vreodată asta?

La United e diferit. Echipa e mai lentă. Nu are jucători rapizi și are dorința de a avea posesie, de a domina jocul. Zlatan vrea să aibă mingea. La fel Herrera, Carrick și Pogba. Uneori, în ultimele 20 de minute, mai încerc alte variante, îl bag pe Rashford și schimb jocul. Dar, în general, mizez pe calitățile jucătorilor pe care îi am", a spus Mourinho pentru France Football.

Antrenorul de 54 de ani a vorbit și despre schimbările pe care le-a sesizat în fotbalul modern și cum a fost nevoit să se adapteze:

"Trebuie să mă adaptez acestei lumi noi și acestor jucători tineri care sunt acum. A trebuit să înțeleg care e diferența dintre a lucra cu Lampard, care la 23 de ani era deja bărbat, profesionist, și băieții de azi, care la 23 de ani sunt niște copii. Le zic «băieți», nu «bărbați», pentru că sunt niște răzgâiați pe care nu îi ajută mediul și anturajul.

A trebuit să mă adaptez, altfel ești considerat din epoca de piatră. Acum 10 ani nu avea nimeni telefon mobil în vestiar. Acum nu mai e cazul, toți au. Copiii mei m-au ajutat să înțeleg noua generație și cum funcționează lumea azi. Dacă oprești un jucător din a posta pe rețelele de socializare de exemplu, e ceva nefiresc".

"Acum, la United, sunt «The Calm One» (n.r. Calmul). Toți așteaptă să creez probleme. Dar singura pe care am avut-o în 8 luni a fost când am lovit o sticlă de apă, am fost trimis în tribună și am plătit amendă"
Jose Mourinho

"Wenger e ultimul. Când va pleca de la Arsenal, nu vom mai vedea în decadele care urmează un manager care să rămână la un club mai mult de 10 ani. A devenit imposibil, chiar și în Anglia, unde exista tradiție și stabilitate. Cluburile sunt patronate acum de străini și lucrurile s-au schimbat. Am fost dat afară de la Chelsea după 6 luni de când am luat titlul. La fel și Ranieri. Meseria asta a devenit o nebunie!"
Jose Mourinho

Save

Save

Save

Save

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează