INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Dezvăluiri fără precedent din "era Mourinho" la Real Madrid: "Avea lacrimi în ochi şi urla: «Mi-aţi tras-o! Tu eşti trădătorul?»"

Articol de GSP - Publicat marti, 02 iunie 2015 12:43

Jose Mourinho e genul de antrenor care strînge jucătorii în jurul lui. Forţa echipelor sale stă în capacitatea de a uni vestiarul, lucru pe care nu l-a putut face însă şi la Real Madrid.

Retras în 2011, Jerzy Dudek, fostul portar al lui Real Madrid, dezvăluie un moment care confirmă starea tensionată din vestiarul "galacticilor" în perioada lui Mourinho. Acesta prezintă un episod din primul an al portughezului la Madrid, după 1-1 cu Barcelona pe teren propriu. Mou a încercat atunci să-i surprindă pe catalani, urcîndu-l pe fundaşul Pepe în linia de mijloc. N-a mai existat însă nici o surpriză, pentru că presa spaniolă avea deja echipa sa cu cîteva ore înainte de meci.

La finalul partidei, tehnicianul ar fi făcut un scandal monstru în vestiarul Realului. "Mourinho a venit în vestiar şi ne-a spus că nu e un rezultat rău. Normal, pentru că am jucat aproape toată repriza cu un om mai puţin, după ce Raul Albiol a fost eliminat. Apoi a continuat:

"Văd că relaţia voastră cu presa e destul de bună. Ştiu că trebuie să ne înţelegem cu ei, dar nu credeam că vă înţelegeţi chiar atît de bine. Am auzit că nu vreţi să facem şedinţă înaintea meciurilor, că exersăm greşit fazele fixe şi că antrenamentele tactice nu sînt suficient de bune. Îmi pornesc televizorul cu patru ore înainte de meci şi ce naiba văd? Că ziaristul spune echipa corectă"

"V-aţi înjunghiat generalul în spate!"

Mourinho ar fi început să urle la jucătorii săi, pe care i-a acuzat direct că îl sabotează: "Cum am putea vreodată să o surprindem pe Barcelona cînd unul dintre voi e un trădător! Da, un trădător! Cineva a dat echipa la presă înainte de meci. Ştiau tot despre noi. Ne-am antrenat, am vrut să îi surprindem. Am făcut schimbări şi l-am urcat la mijloc pe Pepe, da? Da. Totul era perfect, dar de ce n-a mers?"

Cum nimeni din vestiar nu a avut nici o reacţie, Mou şi-a continuat discursul plin de nervi: "Intru cu voi mereu în prima linie şi controlez tot ce se întîmplă. Sînt ca un general şi intru în luptă cu voi. Urma să ieşim la atac, iar unul dintre voi m-a înjunghiat în spate. Unul dintre voi mi-a înfipt un cuţit în spate înaintea unui meci crucial".

3 trofeea cîştigat Mourinho la Real Madrid: Cupa Regelui (2011), campionatul şi Supercupa (2012)

Granero sau Casillas?

Dudek susţine că "Mourinho avea lacrimi în ochi. Nu-l văzusem niciodată într-o astfel de stare, atît de emoţional. Şi ţipa în continuare: «Unde e trădătorul? Cine e? Cine poate fi? Poate că tu...», iar în momentul ăla a arătat spre Esteban Granero. A continuat însă: «Poate că e cineva care joacă de mult timp aici», arătînd spre trei sau patru colegi şi întrebînd: «Cine a putut distruge ceva la care am lucrat toată săptămîna? Mi-aţi tras-o! Dar v-aţi tras-o vouă, familiilor voastre şi prietenilor voştri. O să ajung la sursa naibii, deşi nu ştiu dacă mai e nevoie acum. Mi-e silă de voi». Apoi a aruncat o sticlă în perete şi a ieşit trîntind uşa"

Granero, acum la Real Sociedad, a avut un răspuns misterios pe contul său de twitter aluziilor făcute de Dudek: "Loialitatea are o inimă calmă şi incontestabilă. Calcă apăsat pe unde au trecut trădătorii".

Mourinho l-a suspectat însă cel mai mult pe Iker Casillas, căpitanul Realului, care are şi acum o relaţie cu jurnalista Sara Carbonero. Portarul a şi fost tras pe linie moartă în ultimul sezon al portughezului pe "Bernabeu".

Jerzy Dudek s-a retras la finalul acelui sezon, la 38 de ani. A evoluat pentru Concordia Knurow, Sokol Tychy, Feyenoord, Liverpool şi Real Madrid. Are 11 trofee în palmares, cele mai importante fiind UEFA Champions League şi Supercupa Europei, ambele cîştigate cu Liverpool în 2005.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
rumunek
rumunek  •  03 Iunie 2015, 09:53

randoom_._
randoom_._  •  02 Iunie 2015, 18:15
Postat de xftw pe 02 Iunie 2015, 14:44

Iar ai spume la gura? Ai grija,iar ajungi la Obregia...

???? ce spume? tu esti normal?

xftw
xftw  •  02 Iunie 2015, 14:44
Postat de randoom_._ pe 02 Iunie 2015, 14:39

nu poti compara real madrid cu dinamo niciodata. dinamo este un club semi profesionist de pescari. real madrid este cea mai buna echipa din lume.

Iar ai spume la gura? Ai grija,iar ajungi la Obregia...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează