INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Didier Drogba s-a întors acasă » Povestea din spatele unei reveniri: "Nu m-am întors să bat recorduri"

Drogba se simte cel mai fericit la Chelsea
Drogba se simte cel mai fericit la Chelsea

Articol de - Publicat duminica, 03 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 01 octombrie 2014 12:00

Pe lîngă transferul unor super-vedete ca Cesc Fabregas şi Diego Costa, Chelsea a mai surprins vara aceasta cu o mutare neaşteptată: la 36 de ani, Didier Drogba s-a întors pe Stamford Bridge.

Ivorianul a revenit la marea lui pasiune după o experienţă nereuşită în China, la Shanghai Shenhua şi o escală în Istanbul, la Galatasaray. Chelsea părea locul perfect pentru un final de carieră. Asta şi deoarece numele lui se leagă puternic de clubul londonez.

"Nu m-am întors să bat recorduri, ci doar pentru că îmi doresc să cîştig trofee. Cinci ani e o perioadă foarte lungă pentru a nu cîştiga Premier League, aşa că eu aş vrea să o cîştig. Să cucereşti acest trofeu e o senzaţie fantastică pe care nu am mai experimentat-o de ceva timp. Mi-a lipsit această comeptiţie care, pentru mine, este cea mai bună din lume. E minunat să mă întorc, simt o senzaţie uimitoare", a declarat Drogba după ce a semnat pentru încă un an cu Chelsea.

O iubire fără final
Drogba a ajuns la Chelsea în 2004, după ce a ratat Cupa UEFA cu Olympique Marseille în faţa Valenciei, scor 0-2. În ciuda dezamăgirii din ultimul act, ivorianul avusese un sezon excelent: marcase şase goluri în competiţie şi era unul dintre cei mai promiţători jucători ai momentului.

Prin urmare, Chelsea nu a stat pe gînduri şi l-a transferat imediat, iar lui Drogba nu i-a luat prea mult să confirme. A marcat primul gol la al treilea său meci jucat în Premier League şi a reuşit să înscrie 16 goluri în primul sezon, deşi o accidentare l-a scos din circuit timp de mai mult de două luni. De altfel, în primul său sezon la Chelsea a cucerit şi primul trofeu în Anglia: Premier League. A urmat Cupa Ligii Angliei, iar în Liga Campionilor Chelsea a ajuns pînă în semifinale.

Au urmat alte şapte sezoane, din care, probabil, cel mai bun a fost şi ultimul. În 2012, Drogba a fost unul dintre jucătorii care a contribuit cel mai mult la cîştigarea trofeului, marcînd atît golul care avea să ducă meciul în prelungiri şi apoi la penalty-uri, cît şi lovitura de departajare decisivă. Şi în acest sezon, la fel ca în sezonul european în care a ajuns pînă în finalul Cupei UEFA cu Marseillea, Drogba a marcat tot şase goluri în competiţie.

În total, la Chelsea, Drogba a marcat 157 goluri în 341 de meciuri, din care exact 100 de goluri au fost înscris în Premier League. Cel mai de succes sezon a fost 2009-2010 cu 29 de goluri marcate în campionat şi opt în celelalte competiţii. De altfel, în acest sezon, Chelsea îşi trecea în palmares un nou titlu de campioană.

Iar acum, Drogba speră să repete această performanţă şi la final să îşi mai treacă în palmares un trofeu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează