INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Dirk Kuyt s-a retras la trei zile după ce a reușit hat-trick-ul care a făcut-o pe Feyenoord campioană după 18 ani » Ce va face din vară olandezul

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 17 mai 2017 23:30

Atacantul lui Feyenoord, Dirk Kuyt, și-a anunțat retragerea la câteva zile după ce a devenit campion al țării sale cu Feyenoord Rotterdam.

Kuyt a marcat toate cele trei goluri, duminică, în victoria cu 3-1 a echipei sale pe teren propriu cu Heracles Almelo, ajutând echipa din Rotterdam să câștige primul său titlu de campioană după 18 ani.

"De-a lungul carierei am luat mereu decizii cu inima și așa voi face și acum. Mie mi se pare că e momentul potrivit pentru retragere. Am avut doi ani fantastici aici, de când m-am întors la Feyenoord, însă titlul din acest sezon a fost punctul culminant, am visat să câștig trofee și să devin campion cu Feyenoord. Toate visurile mele au devenit realitate", a spus Kuyt pentru site-ul oficial al lui Feyenoord.
În comunicatul lui Feyenoord se mai arată că atacantul în vârstă de 36 de ani va ocupa o funcție în cadrul echipei manageriale tehnice a lui Feyenoord.

Kuyt și-a debutat la seniori în 1998 în tricoul lui Utrecht și a mai evoluat la Feyenoord, Liverpool și Fenerbahce. El a strâns 105 selecții la naționala Olandei marcând de 24 de ori în perioada 2004-2014.

39 de partideare olandezul în acest sezon în toate competițiile reușind 15 goluri și 7 pase de gol

7 trofee a câștigat Kuyt în cariera sa: 2 titluri (cu Feyenoord și Fenerbahce), 2 Cupe ale Olandei (cu Utrecht și Feyenoord), Cupa Ligii cu Liverpool, o cupă și o supercupă a Turciei cu Fenerbahce

Surse: espnfc.com, lequipe.fr, sport.es

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează